Creierul lui Mihai Eminescu, un mister total. De ce BOALĂ suferea, descoperirea care cutremură

Cătălina Burghelea / 15 ian 2021 / 08:52

Pe 15 ianuarie 2021 se împlinesc 171 de ani de la nașterea celui care a fost poetul național al românilor – Mihai Eminescu. 

Despre creierul lui Mihai Eminescu au tot fost controverse. Traducătorul și psihanalistul Adrian George Sahlean a vorbit despre viața marelui poet și gazetar național, Mihai Eminescu, mai precis despre boala de care suferea.

"În momentul în care el s-a dus la Viena și a fost internat într-un sanatoriu și ăia, după o lună de tratament nu au găsit pentru ce fusese trimis, cu același tip de suferință. Și, după o lună, s-a întors acasă. A intrat din nou la Timpul, a început să scrie... Ei au constatat că nu putea să iasă decât de sub condeiul lui material de nivelul respectiv și a intrat din nou în mișcările intestine care i-au agravat starea. Atitudinea lui era foarte verticală. (...) Era suspectat încă din tinerețe. Austriecii nu îl înghițeau.

Citește pe DC NEWS unde a fost lăsat creierul lui Mihai Eminescu. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy