Creierul: noi cercetări ale oamenilor de știință, noi descoperiri în simțul olfactiv

Adisa Codruț |
Data publicării:
Creierul este în permanență cercetat de oamenii de știință
Creierul este în permanență cercetat de oamenii de știință

Creierul continuă să ofere noi informații, necunoscute până acum și noi motive de cercetări. Oamenii de știință au analizat răspunsul la miros, în urma unor intervenții pe diferite tipuri de celule nervoase.

Creierul este compus din mai multe tipuri diferite de neuroni, iar oamenii de știință descoperă mereu semnificații funcționale ale acestei vaste diversități celulare, potrvit medicalxpress.com.

La Colegiul de Medicină Baylor, doctorii Benjamin Arenkiel, Gary Liu și colegii lor de la Baylor, Jan și Dan Duncan, Institutul de Cercetări Neurologice de la Spitalul de Copii din Texas și Universitatea Rice au studiat relațiile funcționale dintre interneuronii inhibitori, un tip de celule nervoase și două tipuri de celule excitatoare, numite celule tuftate și mitrale, din bulbul olfactiv murin.

Ei au vrut să afle în ce măsură subtipurile de interneuroni exercită efecte distincte asupra țintelor lor asupra cărora au efecte excitatorii multiple și ce se întâmplă dacă rezultatul inhibitor al unui subtip interneuron este eliminat; cum sunt influențate țintele sale multiplele: omogen, sau diferit.

Rezultate neașteptate

Folosind instrumente genetice specifice tipului de celule, cartografierea optogenetică, date electrofiziologice și modele de calcul, cercetătorii au descoperit că atunci când au înlăturat capacitatea interneuronilor inhibitori de a inhiba activitatea celulelor tufate și a celulelor mitrale, acești neuroni excitați în mod dramatic au schimbat modul în care au răspuns la mirosuri.

În mod neașteptat, răspunsurile s-au schimbat mai drastic în celulele tuftate decât în celulele mitrale.

Studiul apare în revista Nature Communications.

Aceste constatari ofera noi perspective asupra consecințelor funcționale complexe ale vastei diversități de tipuri de celule din creier și subliniază nevoia de a înțelege mai bine aceste relații, pentru a înțelege modul în care creierul procesează informații senzoriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel