Cuba vaccinează copiii peste 2 ani împotriva COVID

Adisa Codruț / 07 sep 2021 / 17:33

Statul cubanez a devenit luni, 6 septembrie, primul din lume care a decis vaccinarea copiilor peste 2 ani împotriva infecției COVID, înainte de a începe școala.

Cuba a decis să-și vaccineze copiii înainte de începerea școlii. Statul cubanez a hotărât să imunizeze toți copilașii cu vârste peste 2 ani cu vaccinuri produse în această țară. Aceste vaccinuri nu sunt recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății.

Vaccinarea celor mici a debutat vinerea trecută și s-a început cu cei de peste 12 luni. Vaccinurile produse în Cuba nu sunt aprobate de forumurile internaționale. Au la bază o tehnologie a proteinelor recombinante, folosită și la vaccinul Novavax al SUA, care așteaptă aprobarea WHO.

Aceste tipuri de vaccinuri nu au nevoie de temperaturi scăzute pentru depozitare. În ultimele luni, insula a avut parte de o explozie de infectări cu COVID-19, ce au fost aproape de a trimite sistemul medical în colaps. De la începutul pandemiei, Cuba a înregistrat 5.700 de morți, iar aproape jumătate din această cifră au fost luna trecută, scrie Antena 3.

Cuba, care a reuşit într-o primă fază să controleze epidemia de coronavirus pe teritoriul ei, prezintă începând din iulie cifre îngrijorătoare de infectări, odată cu răspândirea variantei Delta, care a destabilizat sistemul ei sanitar, motiv de mândrie naţională şi un veritabil stâlp social în această ţară. Ţara insulară, a cărei populaţie este de 11,2 milioane de locuitori, a raportat de la începutul pandemiei 652.000 de infectări şi 5.303 de decese asociate COVID-19.

Aflată sub embargo american din 1962, Cuba a început să îşi dezvolte vaccinuri proprii din anii 1980, fapt care i-a permis să producă două seruri anti-COVID-19: Abdala şi Soberana. Aceste două vaccinuri nu au fost deocamdată autorizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Însă din cauza marilor întârzieri acumulate de campania naţională de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care doar 30% din populaţia cubaneză a fost imunizată, iar obiectivul era atingerea pragului de 70% la sfârşitul lunii august, Cuba a început de duminica trecută să utilizeze şi vaccinul chinezesc Sinopharm, potrivit Agerpres. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy