Urmărește dezbaterea live

Cuba vaccinează copiii peste 2 ani împotriva COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:

Statul cubanez a devenit luni, 6 septembrie, primul din lume care a decis vaccinarea copiilor peste 2 ani împotriva infecției COVID, înainte de a începe școala.

Cuba a decis să-și vaccineze copiii înainte de începerea școlii. Statul cubanez a hotărât să imunizeze toți copilașii cu vârste peste 2 ani cu vaccinuri produse în această țară. Aceste vaccinuri nu sunt recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății.

Vaccinarea celor mici a debutat vinerea trecută și s-a început cu cei de peste 12 luni. Vaccinurile produse în Cuba nu sunt aprobate de forumurile internaționale. Au la bază o tehnologie a proteinelor recombinante, folosită și la vaccinul Novavax al SUA, care așteaptă aprobarea WHO.

Aceste tipuri de vaccinuri nu au nevoie de temperaturi scăzute pentru depozitare. În ultimele luni, insula a avut parte de o explozie de infectări cu COVID-19, ce au fost aproape de a trimite sistemul medical în colaps. De la începutul pandemiei, Cuba a înregistrat 5.700 de morți, iar aproape jumătate din această cifră au fost luna trecută, scrie Antena 3.

Cuba, care a reuşit într-o primă fază să controleze epidemia de coronavirus pe teritoriul ei, prezintă începând din iulie cifre îngrijorătoare de infectări, odată cu răspândirea variantei Delta, care a destabilizat sistemul ei sanitar, motiv de mândrie naţională şi un veritabil stâlp social în această ţară. Ţara insulară, a cărei populaţie este de 11,2 milioane de locuitori, a raportat de la începutul pandemiei 652.000 de infectări şi 5.303 de decese asociate COVID-19.

Aflată sub embargo american din 1962, Cuba a început să îşi dezvolte vaccinuri proprii din anii 1980, fapt care i-a permis să producă două seruri anti-COVID-19: Abdala şi Soberana. Aceste două vaccinuri nu au fost deocamdată autorizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Însă din cauza marilor întârzieri acumulate de campania naţională de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care doar 30% din populaţia cubaneză a fost imunizată, iar obiectivul era atingerea pragului de 70% la sfârşitul lunii august, Cuba a început de duminica trecută să utilizeze şi vaccinul chinezesc Sinopharm, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel