Cum comentează Raed Arafat practica spitalelor regionale de a refuza pacienți

Adisa Codruț / 02 iul 2019 / 19:14

Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat marţi, 2 iulie, că "lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului dacă acolo este şansa lui de a-i fi salvată viaţa".

Raed Arafat, pacienți. "Este refuzul pacienţilor de către spitalele regionale. Este una dintre problemele majore şi una dintre problemele care trebuie să fie rezolvate urgent, pentru că orice medic de gardă, simplu, poate să spună: nu primesc un bolnav, când el este ultima şansă a bolnavului şi pentru acest lucru trebuie găsită soluţie. Nu numai la Bucureşti, vedem acest lucru la Cluj, vedem la Târgu-Mureş, vedem acest lucru şi în alte centre", a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la o conferinţă, citat de Agerpres.

Oficialul a precizat că există un ordin de ministru din anul 2006 care prevede că "lipsa locurilor nu permite refuzul bolnavului dacă acolo este şansa lui de a-i fi salvată viaţa". Arafat consideră că cazurile de AVC ar trebui mai bine gestionate: "problema pe care o văd în viitor posibilă este primirea bolnavilor de la spitalele mai mici către spitalele judeţene, pentru că AVC-urile sunt multe, sau chiar transferul bolnavilor de la un centru la altul pe ideea că nu sunt locuri în Terapie Intensivă sau că nu avem loc pentru bolnavi şi să ne trezim că suferim de aceeaşi problemă".

Șeful DSU a mai amintit și că unele dintre aeroporturi se închid noaptea, iar în unele cazuri ROMATSA refuză să deschidă aeroportul pentru o misiune medicală.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy