Raed Arafat: Noul sistem 112 va permite serviciul de video-call

Adisa Codruț / 02 iul 2019 / 18:14
Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat marți, 2 iulie, într-o conferință, că telemedicina va juca un rol important.

Raed Arafat. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, susține că telemedicina va juca un rol important mai ales privind accidentul vascular cerebral și că se poartă discuții cu STS-ul pentru introducerea video-call-ului la serviciul 112.

"Şi la accidentul vascular cerebral telemedicina va juca un rol major, mai ales partea video, pentru că poţi asista un diagnostic la distanţă, poţi asista un pompier într-o zonă rurală sau un asistent văzând de la distanţă şi punând bolnavul să facă anumite mişcări cât să poţi să îţi dai seama dacă este sau nu. Deci acesta este viitorul. (...) Folosirea telemedicinei în pre-spital devine extrem de importantă, noul sistem 112 va permite video-call-ul în viitor. Suntem în discuţii cu STS-ul şi în momentul în care va permite video-call-ul înseamnă că şi apelantul, dacă la dispecerat personalul e instruit, poate să transmită nişte imagini pe baza cărora se pot lua decizii", a afirmat Raed Arafat, marţi, într-o conferinţă, citat de Agerpres.

În România există trei centre de telemedicină la Bucureşti, Târgu-Mureş şi Iaşi.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy