Cum îți dai seama când cineva flirtează? Indiciile faciale care îi dau de gol

Adisa Codruț |
Data publicării:

Cercetătorii au descoperit care sunt indiciile faciale care dau de gol o persoană atunci când flirtează.

Cercetătorii de la Universitatea din Kansas au descoperit că anumite expresii faciale feminine - inclusiv înclinarea capului și menținerea contactului vizual - erau aproape universal recunoscute ca flirt de către bărbați.


Flirtul este una dintre componentele cheie ale sexualității umane, dar abia acum a început să fie analizat de oamenii de știință.

 

Potrivit cercetării, expresiile faciale ale femeilor transmit non-verbal interes romantic sau sexual și  bărbații au fost capabili să recunoască acele indicii ca reprezentând flirtul. Analiza cerectătorilor a cuprins cinci alte studii anterioare. 


Oamenii de știință afirmă că aceste comportamente diferă de expresiile similare, cum ar fi zâmbetul, care nu fac întotdeauna parte din flirt.

 

În cadrul studiilor, femeilor li s-a cerut fie să ofere spontan ceea ce credeau că este o expresie senzuală, fie să urmeze instrucțiunile cercetătorilor.

Participanții au cuprins un mix de actrițe profesionale și voluntari obișnuiți.

Unele femei au fost mai eficiente în transmiterea unui indiciu facial „senzual”, iar unii bărbați au recunoscut mai bine, însă anumite expresii au fost identificate cu succes de aproape toți bărbații ca flirt.

După identificarea celor mai recunoscute expresii ale flirtului, cercetătorii le-au folosit în studii experimentale.


Experții de la Universitatea din Nicosia din Cipru au chestionat peste 800 de voluntari și au descoperit că atât bărbații, cât și femeile au spus că au mai multe șanse să răspundă unui flirt, dacă persoana respectivă  arată bine și e bine îmbrăcată.

Într-un raport publicat în revista Personality and Individual Difference, autorii au explicat: „Un contact vizual profund și un miros bun ar putea face ca flirtul să fie mai eficient”.

„Femeile au evaluat comportamentele non-verbale și o abordare blândă ca fiind mai eficiente în ceea ce le privește, în timp ce bărbații au apreciat aspectul frumos ca fiind mai eficace.”

Participanții mai în vârstă au reacționat mai bine la un mod respectuos și politicos de la un pretendent.

„Flirtul este un aspect esențial al interacțiunii umane și cheia pentru formarea relațiilor intime”, se arată în raport.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel