Cum să mănânci sănătos atunci când suferi de oboseală cronică

Angela Sabău |
Data publicării:
Cerealele din ovăz
Cerealele din ovăz

Sfaturi pentru sănătate: Iată ghidul pentru a mânca sănătos chiar atunci când ești epuizat.

Uneori avem nevoie de 2 până la 3 căni de cafea dimineața pentru a ne trezi din somn. Ne simțim obosiți și somnoroși chiar și după ce am dormit 7 ore bune. Corpul încearcă să ne spună ceva. Încearcă să ne spună că suntem epuizați și că avem nevoie de puțin timp liber.

Epuizarea este destul de comună în rândul oamenilor și cei mai mulți dintre noi ne simțim aproape zilnic din cauza stilului de viață agitat pe care îl urmăm sau din cauza volumului de muncă pe care îl avem.

Când te simți epuizat, corpul începe să te doară, te simți somnoros și îți pierzi concentrarea. Oamenii încearcă să abordeze această situație în felul lor și, uneori, tind să mănânce lucruri nesănătoase și junk-food pentru a le ridica starea de spirit. Și consumul de junk-food la momentul nepotrivit poate fi periculos pentru organism, mai ales dacă ești la dietă.

Iată un ghid pentru a mânca sănătos chiar atunci când te simți epuizat:

Mâncare recomandată: când te simți obosit, automat îți este foame și tânjești după alimentele preferate, chiar dacă nu sunt sănătoase. Și pentru a combate acest lucru, încercați porții mici de carbohidrați complecși, proteine ​​și câteva grăsimi sănătoase. O masă echilibrată de acest fel vă va ajuta să vă mențineți nivelul de energie și, de asemenea, vă va oferi un plus de energie. Iată câteva combinații de alimente pe care trebuie să le iei în considerare:

Puteți mânca ovăz cu fructe de pădure și nuci: sunt pline de carbohidrați, fibre, zahăr natural și antioxidanți.

O altă opțiune este o salată cu amestec de legume și linte, combinată cu ulei, deoarece acesta vă oferă din nou grăsimi și proteine ​​sănătoase. În afară de aceasta, luați în considerare migdale, nuci și fructe.

Mâncare de evitat: veți avea poftă de mâncare cu zahăr, dar ar trebui să vă gândiți să o evitați prin toate mijloacele. Asta pentru că alimentele dulci te fac să te simți energic, dar este de scurtă durată. Nivelul de energie crește și apoi se blochează imediat. Așa că fără zahăr.

Hidratarea este cheia: este important să te menții hidratat, mai ales când ești obosit. Celulele tale obosite au nevoie de apă pentru a rămâne active și alerte. Deci, bea multă apă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel