Cum să procedezi în caz de atac de cord. Sfaturi și pași de urmat

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
cum sa procedezi foto:freepik@tonwanniwat
cum sa procedezi foto:freepik@tonwanniwat

Cum să procedezi în caz de atac de inimă. Sfaturi și pași de urmat, dacă cineva din apropierea dvs. pare să aibă un atac de cord.

Dacă cineva pare să aibă un atac de cord, este important să îl așezați să stea culcat, deoarece reduce presiunea asupra inimii lor. Starea de ședere sau culcare reduce și riscul de vătămare în cazul în care persoana leșină.

Vezi și: Amigdalele: dimensiune, roluri și importanța în sistemul imunitar. De ce se scot amigdalele

Dacă cineva din apropierea dvs. prezintă semne de atac de cord, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să sunați la 112. Plasarea persoanei într-o poziție care ar putea ameliora simptomele și preveni complicațiile ulterioare sau vătămările este, de asemenea, benefică.

Pași de urmat dacă cineva din apropierea dvs. pare să aibă un atac de cord:

Sunați la 112, în loc să încercați să conduceți persoana la spital. Personalul medical de urgență poate oferi îngrijiri potențial salvatoare de viață, atât la fața locului, cât și în ambulanță, în drum spre camera de urgență.

Încercați să rămâneți calmi și ajutați persoana să rămână calmă. Un atac de cord poate fi un eveniment înspăimântător și anxios, deci utilizarea unui ton calm și liniștitor poate fi exact ceea ce persoana în cauză are nevoie.

Contactați membrii familiei sau prietenii pentru a obține orice informații medicale necesare și pentru a-i informa despre ce se întâmplă.

Ce poziție este cea mai bună în timpul unui atac de cord?

Cea mai bună poziție pentru cineva care pare să aibă un atac de cord este una care este sigură și confortabilă. Starea de ședere este utilă, deoarece reduce presiunea asupra inimii. Aceasta reduce riscul de vătămare în cazul în care persoana leșină.

Fundația Inimii și Accidentului Vascular Cerebral din Canada sugerează că fie poziția șezutului, fie poziția de culcat sunt potrivite, în funcție de ceea ce consideră persoana cu simptome ca fiind cel mai confortabil. Șederea sau culcarea nu afectează funcționarea inimii sau altceva în acest timp. Însă a sta în picioare sau a se mișca în jur poate agrava și mai mult inima, conform Healthline.

Ce altceva ar trebui să faceți în timp ce așteptați ca ajutorul medical să sosească?

Trebuie să fiți conștienți că cineva care are un atac de cord poate minimiza simptomele și poate încerca să continue cu activitatea care se desfășura înainte de apariția simptomelor.

Vezi și: Scleroza multiplă: cauze, simptome, tratament. Complicațiile sclerozei multiple și impactul asupra vieții

Sunați imediat la 112.Nu vă lăsați convins să nu sunați după o ambulanță.

Încurajați persoana cu fermitate, dar blândețe, să se așeze și să se relaxeze în timp ce așteaptă ambulanța.

Dacă este posibil, slăbiți hainele strâmte.

Faceți o listă cu toate simptomele pe care le observați.

Dacă este posibil, e bine să aveți la îndemână o listă cu medicamentele obișnuite ale persoanei pentru paramedici sau tehnicienii medicali de urgență (EMT).

Faceți o listă cu istoricul medical sau alergiile. Orice altă informație utilă, cum ar fi istoricul medical sau lista cu alergiile persoanei, va fi de asemenea utilă. Dar nu puneți prea multe întrebări care ar putea crește nivelul de stres al persoanei.

De asemenea, dacă persoana a mestecat și a înghițit o aspirină, asigurați-vă că partajați această informație cu personalul medical de urgență.

Nu lăsați persoana să mănânce nimic.

Câteva înghițituri de apă pot fi ok, dar încercați să împiedicați persoana să înghită ceva. Aceasta include medicamentele care nu sunt special concepute pentru a trata angina.

Fiți calmi și reconfortanți. Dacă persoana începe să intre în panică, reamintiți-i cu blândețe că paramedicii sunt în drum și că totul va fi bine.

Stați aproape de persoană sau asigurați-vă că altcineva este lângă ea în tot acest timp.Dacă persoana își pierde conștiența, sunați înapoi la 112 și urmați instrucțiunile acestora.

Vi se poate instrui să administrați manevrele de resuscitare cardio-pulmonară (CPR). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel