Cum să scapi de stres chiar în clipa asta, 10 tertipuri

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Modul în care gestionați stresul poate face o mare diferență în modul în care vă simțiți. Utilizați imediat aceste strategii de calmare pentru a stopa stresul!

Puneți stresul la locul său

Modul în care gestionați stresul poate face o mare diferență în modul în care vă simțiți. S-ar putea chiar să vă ajute cu stabilizarea tensiunii arteriale, nivelul zahărului din sânge și restul problemelor dumneavoastră. Utilizați aceste strategii de calmare pentru a opri stresul imediat ce se poate.

Guma de estecat și spargerea baloanelor

Data viitoare când vă aflați la capătul răbdărilor, luați o lamă sau pastilă de gumă. Conform studiilor, guma de mestecat scade anxietatea și ușurează stresul. Unii cercetători cred că actul ritmic de mestecare poate îmbunătăți fluxul de sânge în creier, în timp ce alții cred că mirosul și gustul te ajută să te relaxezi.

Ieșiți afară

Timpul petrecut în aer liber, chiar și aproape de casă, este legat de o mai bună tare de spirit. Sunteți într-un cadru natural și de obicei faceți ceva activ, cum ar fi mersul pe jos sau drumețiile. Chiar și câteva minute pot face diferența în felul în care vă simțiți.

Zâmbiți natural

Nu mai dați ochii peste cap data viitoare când cineva vă sfătuiește să „zâmbiți din tot sufletul". În momentele de tensiune, un zâmbet larg pus pe față - mai ales un zâmbet autentic cu mușchii din jurul ochilor și gurii antenați - reduce răspunsurile la stres ale organismului, chiar dacă nu vă simțiți fericit. Zâmbetul ajută, de asemenea, la scăderea ritmului cardiac mai rapid odată ce se evită/elimină situația stresantă.

Mirosiți niște lavandă

Anumite mirosuri precum levănțica pot calma. Într-un studiu, asistentele medicale care purtau mici flacoane de ulei de lavandă în buzunare au simțit o reducere a stresului. Lavanda poate intensifica efectul unor analgezice și medicamente anti-anxietate, așa că dacă luați oricare dintre acestea, adresați-vă medicului înainte de utilizare.

Ascultați muzică

Treceți printr-o situație stresantă? Muzica vă poate ajuta să vă liniștiți. Într-un studiu, oamenii au avut niveluri mai scăzute ale hormonului cortizol (hormonul de stres) atunci când au ascultat o înregistrare cu muzică corală înainte de a face ceva stresant (cum ar fi să facă calcule cu voce tare sau să susțină un discurs) decât atunci când au ascultat o înregistrare cu sunetul apei curgătoare. (Încercați Miserere de Gregorio Allegri.)

Exerciții de respirație

Concentrându-vă pe respirație ca să combateți senzația/reacția corpului la o stare de presiune mentală sau frică, pentru că vă îndepărtează atenția de gândurile negative. Stați confortabil într-un loc liniștit. Respirați încet pe nas, lăsând pieptul și partea inferioară a abdomeniului să se ridice și să se extindă. Respirați la fel de încet, repetând un cuvânt sau o expresie care vă ajută să vă relaxați. Pentru avea cel mai mare beneficiu, repetați timp de cel puțin 10 minute, notează experții de la WebMD.com.

Fiți bun cu propria persoană

Cu toții avem un flux continuu de gânduri care ne trec prin cap și uneori ceea ce ne spunem propriei persoane nu este frumos. Starea pozitivă și folosirea compasiunii îndreptată către propria persoană vă vor ajuta să vă liniștiți și să vă concentrați pe situație. Vorbește-ți în mod blând, încurajator, ca și cum ai ajuta un prieten în nevoie. „Totul va fi bine", de exemplu, sau „îmi voi da seama cum să mă descurc".

Scrie-ți stresul

Notând gândurile poate fi o mare supapă de refulare emoțională. Odată ce sunt pe hârtie, puteți începe să elaborați un plan pentru a le rezolva. Nu contează dacă preferați stiloul sau notebook-ul, o aplicație de telefon sau un fișier pe laptop. Cel mai important este că sunteți sincer despre propriile sentimente.

Povestiți unui prieten

Când vă simțiți copleșiți, căutați compania unui prieten sau a unui iubit. Aveți un prieten care are de-a face cu aceleași îngrijorări ca voi? Chiar e un motiv în plus pentru a vă deschide sufletul. O să vă simțiți mai puțin singuri.

Mișcați-vă

Când transpirați, vă îmbunătățiți starea de spirit, vă eliberați capul și luați o pauză de la ceea ce vă stresează. Indiferent dacă vă place o plimbare lungă sau un antrenament intens la sală, vă veți simți înviorați după aceea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel