Cum să-ți menții greutatea sub control după 40 sau 50 de ani

Angela Sabău |
Data publicării:
Greutate sub control
Greutate sub control

După o anumită vârstă, femeile reușesc mai greu să-și mențină greutatea sub control. În parte sunt de vină hormonii, însă stilul de viață poate îmbunătăți situația.

Iată câteva recomandări de la specialiști pentru a menține o greutate corporală în limite sănătoase după 40 sau 50 de ani.

Verificați hormonii.

Solicitați medicului dumneavoastră să vă testeze nivelul hormonal pentru a vă asigura că dezechilibrele nu vă sabotează eforturile de slăbire. Medicul dumneavoastră vă poate sugera și tactici, cum ar fi gestionarea stresului și limitarea alimentelor procesate și bogate în zahăr, pentru a ajuta la reechilibrarea hormonilor.

Evitați extremele.

Probabil că nu ați câștigat greutatea în câteva săptămâni, așa că nu faceți schimbări drastice în încercarea de a pierde atât de repede. Unul dintre primele lucruri pe care le puteți face este să faceți mișcare timp de 30 de minute, cel puțin trei zile pe săptămână. De asemenea, creșteți aportul zilnic de apă până la minim 2 litri. Chiar dacă nu vedeți că diferențe majore la cântar, sănătatea dumneavoastră se va îmbunătăți pe termen lung.

Încetiniți ritmul meselor.

Mulți dintre noi mănâncă prea repede și abia ne gustă mâncarea. O abordare mai lentă permite ascultarea semnalelor când te simți sătul și poate duce la consumul mai puțin de calorii. Cercetările arată, de asemenea, că a mânca fără distrageri vă poate ajuta să mâncați mai puțin.

Indiferent dacă aveți o sărbătoare sau o gustare mică, setați telefonul pe „Nu deranjați”, lăsați-l mai departe și nu stați în picioare. Acordați atenție și mirosurilor, gusturilor și texturilor fiecărei mușcături. Acest lucru nu numai că vă va concentra atenția și va construi câteva pauze naturale în masă, dar va ajuta și la combaterea stresului.

„Când ești stresat, nu vei mai digera mâncarea și nu vei absorbi toți nutrienții”, spune Elise Museles, expert certificat în psihologie și nutriție alimentară. „Răspunsul dvs. la stres vă elimină metabolismul.” Ea adaugă că respirația profundă înainte de masă poate calma nervii și vă poate relaxa corpul, punându-vă într-o stare ideală pentru a digera și a lua nutrienți din mâncare.

După 50 de ani încep să apară afecțiunile cronice

Acesta este momentul în care apar probleme fizice pe termen lung aparent din neant - 78% dintre adulții cu vârsta peste 55 de ani au cel puțin unul, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Multe afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, pot interfera direct cu pierderea în greutate. Alții, cum ar fi hipertensiunea arterială, sunt adesea tratați cu medicamente care pot duce la creșterea în greutate.

Adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase vă poate reduce riscul de a dezvolta o afecțiune cronică, vă poate ajuta să gestionați una existentă și să promovați pierderea în greutate. „Știam excesul de kilograme pe care le-am acumulat după 40 de ani, în combinație cu un stil de viață sedentar și stresul de separare și divorț, pot duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral”, spune Jamie Gold, 60 de ani, din San Diego, care este un antrenor de wellness certificat de Mayo Clinic și autorul Wellness by Design. Sfârșitul căsătoriei a propulsat-o să mănânce mai bine și să facă mai mult exercițiu. Peste trei ani, Gold a reușit să scadă aproximativ 45 de kilograme.

Găsiți un nou tip de exercițiu.

Mergeți pe un traseu din apropiere sau faceți exerciții. „Când găsim în sfârșit o rutină de fitness care funcționează pentru noi, poate fi dificil să schimbăm lucrurile, dar există multe beneficii dovedite în încercarea unor noi rutine”, spune Kevin Robinson, un terapeut fizic la Institutul de terapie a performanței din Nashville. „Împreună cu combaterea plictiselii exercițiilor fizice, puteți construi un nou mușchi, puteți preveni rănirea excesivă și vă puteți crește șansele de a pierde în greutate.” Gold a adăugat înotul la rutina ei și a participat și la curse de alergare.

Participați la întâlniri tematice

Participarea la întâlniri tematice cu alte persoane care se luptă cu aceeași problemă poate fi de ajutor. O comunitate (chiar și online) care se învârte în jurul programelor de gimnastică sau plimbări poate ajuta la pierderea în greutate și oferă sprijin al celorlalți care lucrează pentru un scop similar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel