Cum să vopsești ouăle de Paște într-un mod creativ. Ai nevoie de spumă de ras sau bețigașe de urechi

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cum sa vopsesti ouale de paste intr-un mod creativ - FOTO: Freepik@jcomp
cum sa vopsesti ouale de paste intr-un mod creativ - FOTO: Freepik@jcomp

Cum să vopsești ouăle de Paște într-un mod creativ cu ajutorul spumei de ras sau al bețigașelor de urechi.

Cum să vopsești ouăle de Paște într-un mod creativ. Poți adopta orice metodă vrei pentru a vopsi ouă curcubeu. Ouăle de Paște frumos vopsite sunt un proiect de bricolaj surprinzător de simplu - și unul care îți poate stimula creativitatea, indiferent dacă vrei să folosești bandă adezivă sau să îți vopsești ouăle.

Și nu trebuie să vă bazați pe kituri cumpărate din magazin pentru a obține ouă de Paște colorate perfect. Cu câteva sfaturi și trucuri cheie (de exemplu, lăsați ouăle fierte tari să se răcească înainte de a le vopsi), vă puteți asigura un finisaj demn de Insta de fiecare dată.

Pentru părinții cu copii mici (sau alte persoane care nu au răbdare să aștepte vopseaua de înmuiat), luați în considerare alte idei creative de decorare a ouălor de Paște, multe dintre ele neavând nevoie de o picătură de vopsea.

Cum să fierbi ouăle pentru a nu crăpa

Un pas cheie pentru a face ouă fierte tari ușor de decojit este să pui întotdeauna ouăle în oală după ce apa a atins punctul de fierbere. Deși este în totalitate în regulă să începi să pui ouăle în apă rece și să aduci aceasta la fierbere, plasarea ouălor în apă deja fiartă este cea mai bună atunci când vine vorba de ouă fierte tari ușor de decojit, potrivit The Daily Meal.

Pentru a încerca, aduceți o oală mare cu apă la fierbere și apoi introduceți încet ouăle în ea folosind un coș de aburi sau o lingură cu fante. Coboară-le ușor și așază-le într-un singur strat pe fundul oalei pentru a evita crăparea cojilor. Țineți focul la intensitate mare timp de aproximativ 30 de secunde, reduceți la foc mic și acoperiți oala cu un capac. Nu uitați să setați cronometrul pentru a obține consistența dorită a gălbenușului de ou.

Vezi și: Cozonac cu mac, rețetă. Ce se întâmplă când mănânci atâta mac. Cine nu ar trebui să îl consume

De ce să le scufunzi în gheață

Există multe trucuri utile în timp ce gătiți ouăle fierte tari pentru a vă pregăti pentru o decojire ușoară. Este posibil să fi auzit deja de trucurile cu apă cu gheață pentru ouăle fierte tari. Ei bine, acest truc este esențial. De îndată ce cronometrul se oprește, transferați-le imediat într-un bol cu apă cu gheață. Acest lucru nu numai că oprește procesul de gătire și te ajută să eviți supracoacerea ouălor, dar face și etapa de decojire mult mai ușoară. 

Pentru a face acest lucru, după ce ați fiert ouăle pentru timpul dorit, transferați-le ușor în bolul cu apă cu gheață, folosind o lingură cu fantă. Un bol de metal este ideal, deoarece va ajuta la menținerea temperaturii reci a apei. Lăsați ouăle să stea în baia de apă cu gheață timp de aproximativ 15 minute sau până când se simt complet reci.

Vezi și: Salata de Boeuf, rețetă. Secretul lui chef Florin Dumitrescu. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum când ai preparat maioneza

Iată de ce ai nevoie pentru ouă curcubeu

- un bol

- spumă de ras

- colorant alimentar

- un băț

Se toarnă spuma de ras pe fundul unui bol, se adaugă colorantul alimentar. Apoi cu ajutorul unui băț se trasează dungi peste colorantul alimentar și spuma de ras. 

Se tăvălesc ouăle prin spuma de ras și colorantul alimentar și se lasă peste noapte, potrivit " target="_blank" rel="noopener">Cleverly.

Cum să vopsești ouăle curcubeu

În 4 boluri puneți vopseaua de ouă, de culori diferite. 

În fiecare bol puneți o linguriță de oteț și 1/2 polonic din apa în care au fiert ouăle.

Puneți-vă mănuși ca să nu vă pătați mâinile.

Într-un șervețel de bucătărie, înveliti oul, apoi cu ajutorul bețisoarelor de ureche înmuiate în vopsea, colorați-le după bunul plac.

Așezați ouăle învelite într-un cofraj și lăsați-le să se usuce aproximativ 10 minute.

Scoateți șervețelul de pe ouă și ștergeți fiecare ou cu un șervet îmbibat în ulei de floarea soarelui pentru a căpăta un luciu frumos, potrivit Delicatese.

Vezi întregul pas AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel