Salata de Boeuf, rețetă. Secretul lui chef Florin Dumitrescu. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum când ai preparat maioneza

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
salata de boeuf - FOTO: Freepik@KamranAydinovStudio
salata de boeuf - FOTO: Freepik@KamranAydinovStudio

Salata de Boeuf este nelipsită de pe masa românilor. Chef Florin Dumitrescu spune care este greșeala pe care o facem când preparăm maioneza. 

Salata de Boeuf este regăsită mereu pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit secretele sale culinare. Cunoscutul chef arată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă salată de Beouf. Iată și ce ai greșit până acum. 

Salată de Boeuf, rețetă - Ingrediente

- patru ouă

- 300 de grame de pulpă de vită

-  300 de grame de cartofi

- 150 de grame de morcovi

- 80 de grame de mazăre fiartă

- 80 de grame de gogoșari murați

- 80 de grame de castraveți murați

- 400 ml de ulei de floarea soarelui

- două linguri de muștar 

- o lămâie

Vezi și: Durerile cronice, gestionate prin terapie. Medic: O problemă enormă de sănătate publică. Schimbă pur și simplu structura cerebrală

Salată de Boeuf, mod de preparare

1. Se pun la fiert carnea și legumele întregi și se lasă la răcit. 

2. Între timp, se pregătește maioneza din două ouă

3. După ce s-au răcit carnea și legumele, se taie în cubuleţe mici.

4. Se amestecă toate ingredientele, apoi se aşează salata pe un platou și se decorează.

Potrivit lui chef Florin Dumitrescu, pentru o salată de Boeuf delicioasă, trebuie să acordăm o atenţie deosebită legumelor în momentul în care le amestecăm.

”Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât şi carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziţia se va înmuia şi riscăm să stricăm salata”, susține chef Florin Dumitrescu.

Vezi și: Care sunt urgențele medicale de Paști și cum le puteți evita. Pandrea: Diferențele pot fi semnificative

Cum să prepari carnea

”Salata de Boeuf românească nu este altceva, la bază decât o salată a la Ruse, din bucătăria internațională, ci este o salată cu legume și maioneză. Salata de Boeuf are nevoie, neaparată, de vită. Fie că facem cu vită, vițel, trebuie să aibă vită. Dacă pui carne de pui, aceasta nu mai este salată de Boeuf”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.

Cum să faci maioneză în 30 de secunde

- un ou întreg (Atenție! Trebuie să fie la temperatura camerei)

- zeama de la o jumătate de lămâie

- o linguriţă de muştar

- o ceașcă de ulei

- sare şi piper

Într-un vas, pune toate ingredientele și mixează-le bine timp de 20 de secunde. Ulterior, ridică ușor mixerul și mai mixează încă 10 secunde. 

La finalul celor 30 de secunde, vei obține o maioneză densă.

Poţi folosi ulei de seminţe de struguri, de şofran sau de canola în locului uleiului de floarea soarelui. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline, însă în acest caz maioneza ta va avea un gust mai puternic şi o culoare mai închisă.

Vezi și: Vopseaua de ouă, colorantul toxic. Semnul de pe etichetă la care trebuie să te uiți. Cu ce poți înlocui vopseaua. Ioniță: Asta e varianta recomandată

La ce să fii atent când mănânci salată de Beouf

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat la ce să fim atenți când mâncăm salată de Boeuf.

”Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are ”boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie.

Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim - sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.


De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de ”legată” va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a explicat medicul nutruționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel