Cozonac cu mac, rețetă. Ce se întâmplă când mănânci atâta mac. Cine nu ar trebui să îl consume

Monika Baciu |
Data publicării:
cozonac cu mac - FOTO: Freepik@qwartm
cozonac cu mac - FOTO: Freepik@qwartm

Cum să prepari cel mai bun cozonac cu mac. Ce se întâmplă când mănânci mac.

Cum să prepari cel mai bun și pufos cozonac cu mac. Care este ingredientul secret care face cozonacul pufos. Gospodinele se pregătesc cu bucate alese pentru o masă bogată în familie. Din meniul de Paște nu are voie să lipsească cozonacul. 

La mare căutare acum sunt rețetele cozonacului pufos și delicios, așa că îți prezentăm unul dintre trucurile gospodinelor. Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit reteța de cozonac.

Cozonac, ingrediente

- 1 kg făină

- 250 gr zahăr

- 450 gr lapte

- 5 ouă

- 60 gr drojdie

- 300 gr unt belgian

- 500 gr nucă

- 200 gr rahat

- 150 gr ciocolată belgiană

- 30 gr portocală confiată

- 30 gr coajă de lămâie

Vezi și: Salata de Boeuf, rețetă. Secretul lui chef Florin Dumitrescu. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum când ai preparat maioneza

Cozonac, mod de preparare

1.   Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția (maiaua) să crească până când își dublează volumul.

2.   Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.

4.   Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și maiaua. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.

5.   Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

6.   Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.

7.   Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore.

8.   Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

3.   Gălbenușurile se freaca cu sarea.

Vezi și: Vopseaua de ouă, colorantul toxic. Semnul de pe etichetă la care trebuie să te uiți. Cu ce poți înlocui vopseaua. Ioniță: Asta e varianta recomandată

Ce se întâmplă când mănânci mac

Pentru a consuma semințele se poate face cu ușurință prin extragerea semințelor. De obicei, există extract instantaneu disponibil în magazinele de medicamente. Pentru cele mai bune beneficii, consumați extractul zilnic, dimineața, cu un pahar de apă caldă. Pentru a servi extractul, de asemenea, foarte ușor. Mai întâi, puneți o lingură de extract de semințe de mac care a fost amestecat în prealabil. Turnați deasupra puțină apă caldă și amestecați. Adăugați puțină miere sau lămâie pentru a da o aromă mai delicioasă. Apoi, extractul este acum gata de a fi consumat.

Conținutul nutritiv al semințelor de mac

Semințele de mac cunoscute bogate în mai multe vitamine și minerale. Nu există informații specifice care să menționeze conținutul. Totuși, în mod normal, semințele conțin suficient calciu, fier, zinc și, de asemenea, magneziu.

Prin urmare, suplinește nevoile organismului de aceste minerale și aduce la mai multe efecte asupra sănătății, notează Dr. Health Benefits. 

Semințele de mac, potrivite pentru respirație mai bună

Consumul de semințe de mac, de asemenea, o bună modalitate naturală de a crea un sistem respirator mai bun. Aceste semințe vor acționa pentru a optimiza sistemul respirator prin evitarea oricărui virus și infecție care atacă aparatul respirator. Din moment ce este obișnuit să se producă infecții cu bacterii sau virusuri în această zonă. Prin urmare, consumul de semințe poate ajuta la gestionarea evita această posibilitate.

Vezi și: Secretul fripturii de miel. Chef Ștefan Popescu: Tot sucul rămâne în ea. E perfectă

Semințele de mac, eficiente pentru tuse

Din moment ce semințele sunt bune pentru sistemul respirator, este, de asemenea, un tratament bun pentru a evita tusea. Ajută la ameliorarea durerii și la reducerea durerilor de cap cauzate de tuse, de asemenea. În plus, poate ajuta la eliminarea flegmei în mod natural. Prin urmare, este un tratament potrivit pentru persoanele cu tuse ușoară. Acestea sunt aceleași beneficii ale ceaiului de ghimbir pentru răceală și tuse, care poate ajuta și la evitarea tusei.

Semințele de mac, eficiente împotriva anemiei

Semințele sunt bogate în fier și magneziu. Prin urmare, va optimiza formarea celulelor sanguine. În plus, este o modalitate bună de a evita anemia, inclusiv pentru a evita orice amețeală neașteptată.

Semințele de mac îmbunătățesc somnul

Consumul semințelor de mac poate ajuta la tratarea insomniei. Acestea relaxează creierul. Prin urmare, veți avea un somn mult mai odihnitor. 

Vezi și: Borș tradițional de miel, rețetă. Cu ce trebuie acrit, de fapt. Chef Popescu a dezvăluit secretul: Altfel nu rezolvi nimic

Semințele de mac curăță plămânii

Deoarece semințele de mac sunt indicate pentru sistemul respirator, acestea vă vor ajuta la ușurarea respirației și la îmbunătățirea capacității pulmonare. În plus, semințele de mac pot optimiza activitatea plămânilor în creșterea nivelului de oxigen și îmbunătățirea sistemului de metabolism al organismului. Prin urmare, poate fi o altă modalitate de a crește rata metabolică a corpului în mod natural.

Semințele de mac, eficiente pentru creier

Dacă plămânul funcționează bine în îmbunătățirea nivelului de oxigen, acesta va ajuta la îmbunătățirea aprovizionării cu oxigen a creierului. Prin urmare, este, de asemenea, bun pentru a optimiza capacitatea creierului. 

Semințele de mac îmbunătățesc sistemul imunitar

Așa cum am menționat anterior că semințele capabile să calmeze inflamația și să evite infecția, este datorită capacității semințelor de a gestiona sistemul imunitar al organismului. Prin urmare, consumul semințele de mac zilnic poate ajuta organismul să dezvolte un sistem imunitar mai bun. Acest lucru va conduce organismul să evite orice infecție cu bacterii și virusuri în organism și să realizeze un sistem corporal mai sănătos.

Vezi și: A mâncat 2 ouă pe zi timp de 80 de ani. Cum arată analizele lui e UIMITOR. Asta spune adevărul despre câte ouă poți mânca pe săptămână. Bilic: E o chestiune năucitoare

Semințele de mac, efecte secundare

Chiar dacă există multe avantaje ale consumului acestor semințe, este necesar să se ia în considerare faptul că semințele de mac aduc și numeroase efecte secundare. Chiar dacă cele mai multe dintre efectele secundare nu sunt cu adevărat dăunătoare, este mai bine să vă uitați la recomandarea de mai jos înainte de a consuma zilnic semințele de extract.

Persoanele care se confruntă cu o stare alergică trebuie să evite să consume semințele de mac în cazul în care se confruntă cu mâncărimi, roșeață a pielii sau fața umflată.

Persoanele aflate sub tratament medical trebuie să evite să consume semințele de mac pentru a evita posibilitatea de interferență cu medicamentele. 

Femeilor însărcinate li se sugerează să evite consumul semințelor de mac. Acestea pot provoca avort spontan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel