Cozonac cu mac, rețetă. Ce se întâmplă când mănânci atâta mac. Cine nu ar trebui să îl consume

Cum să prepari cel mai bun cozonac cu mac. Ce se întâmplă când mănânci mac.
Cum să prepari cel mai bun și pufos cozonac cu mac. Care este ingredientul secret care face cozonacul pufos. Gospodinele se pregătesc cu bucate alese pentru o masă bogată în familie. Din meniul de Paște nu are voie să lipsească cozonacul.
La mare căutare acum sunt rețetele cozonacului pufos și delicios, așa că îți prezentăm unul dintre trucurile gospodinelor. Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit reteța de cozonac.
Cozonac, ingrediente
- 1 kg făină
- 250 gr zahăr
- 450 gr lapte
- 5 ouă
- 60 gr drojdie
- 300 gr unt belgian
- 500 gr nucă
- 200 gr rahat
- 150 gr ciocolată belgiană
- 30 gr portocală confiată
- 30 gr coajă de lămâie
Cozonac, mod de preparare
1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția (maiaua) să crească până când își dublează volumul.
2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.
4. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata și maiaua. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.
5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.
7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore.
8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.
3. Gălbenușurile se freaca cu sarea.
Ce se întâmplă când mănânci mac
Pentru a consuma semințele se poate face cu ușurință prin extragerea semințelor. De obicei, există extract instantaneu disponibil în magazinele de medicamente. Pentru cele mai bune beneficii, consumați extractul zilnic, dimineața, cu un pahar de apă caldă. Pentru a servi extractul, de asemenea, foarte ușor. Mai întâi, puneți o lingură de extract de semințe de mac care a fost amestecat în prealabil. Turnați deasupra puțină apă caldă și amestecați. Adăugați puțină miere sau lămâie pentru a da o aromă mai delicioasă. Apoi, extractul este acum gata de a fi consumat.
Conținutul nutritiv al semințelor de mac
Semințele de mac cunoscute bogate în mai multe vitamine și minerale. Nu există informații specifice care să menționeze conținutul. Totuși, în mod normal, semințele conțin suficient calciu, fier, zinc și, de asemenea, magneziu.
Prin urmare, suplinește nevoile organismului de aceste minerale și aduce la mai multe efecte asupra sănătății, notează Dr. Health Benefits.
Semințele de mac, potrivite pentru respirație mai bună
Consumul de semințe de mac, de asemenea, o bună modalitate naturală de a crea un sistem respirator mai bun. Aceste semințe vor acționa pentru a optimiza sistemul respirator prin evitarea oricărui virus și infecție care atacă aparatul respirator. Din moment ce este obișnuit să se producă infecții cu bacterii sau virusuri în această zonă. Prin urmare, consumul de semințe poate ajuta la gestionarea evita această posibilitate.
Vezi și: Secretul fripturii de miel. Chef Ștefan Popescu: Tot sucul rămâne în ea. E perfectă
Semințele de mac, eficiente pentru tuse
Din moment ce semințele sunt bune pentru sistemul respirator, este, de asemenea, un tratament bun pentru a evita tusea. Ajută la ameliorarea durerii și la reducerea durerilor de cap cauzate de tuse, de asemenea. În plus, poate ajuta la eliminarea flegmei în mod natural. Prin urmare, este un tratament potrivit pentru persoanele cu tuse ușoară. Acestea sunt aceleași beneficii ale ceaiului de ghimbir pentru răceală și tuse, care poate ajuta și la evitarea tusei.
Semințele de mac, eficiente împotriva anemiei
Semințele sunt bogate în fier și magneziu. Prin urmare, va optimiza formarea celulelor sanguine. În plus, este o modalitate bună de a evita anemia, inclusiv pentru a evita orice amețeală neașteptată.
Semințele de mac îmbunătățesc somnul
Consumul semințelor de mac poate ajuta la tratarea insomniei. Acestea relaxează creierul. Prin urmare, veți avea un somn mult mai odihnitor.
Semințele de mac curăță plămânii
Deoarece semințele de mac sunt indicate pentru sistemul respirator, acestea vă vor ajuta la ușurarea respirației și la îmbunătățirea capacității pulmonare. În plus, semințele de mac pot optimiza activitatea plămânilor în creșterea nivelului de oxigen și îmbunătățirea sistemului de metabolism al organismului. Prin urmare, poate fi o altă modalitate de a crește rata metabolică a corpului în mod natural.
Semințele de mac, eficiente pentru creier
Dacă plămânul funcționează bine în îmbunătățirea nivelului de oxigen, acesta va ajuta la îmbunătățirea aprovizionării cu oxigen a creierului. Prin urmare, este, de asemenea, bun pentru a optimiza capacitatea creierului.
Semințele de mac îmbunătățesc sistemul imunitar
Așa cum am menționat anterior că semințele capabile să calmeze inflamația și să evite infecția, este datorită capacității semințelor de a gestiona sistemul imunitar al organismului. Prin urmare, consumul semințele de mac zilnic poate ajuta organismul să dezvolte un sistem imunitar mai bun. Acest lucru va conduce organismul să evite orice infecție cu bacterii și virusuri în organism și să realizeze un sistem corporal mai sănătos.
Semințele de mac, efecte secundare
Chiar dacă există multe avantaje ale consumului acestor semințe, este necesar să se ia în considerare faptul că semințele de mac aduc și numeroase efecte secundare. Chiar dacă cele mai multe dintre efectele secundare nu sunt cu adevărat dăunătoare, este mai bine să vă uitați la recomandarea de mai jos înainte de a consuma zilnic semințele de extract.
Persoanele care se confruntă cu o stare alergică trebuie să evite să consume semințele de mac în cazul în care se confruntă cu mâncărimi, roșeață a pielii sau fața umflată.
Persoanele aflate sub tratament medical trebuie să evite să consume semințele de mac pentru a evita posibilitatea de interferență cu medicamentele.
Femeilor însărcinate li se sugerează să evite consumul semințelor de mac. Acestea pot provoca avort spontan.
-
Dieta mediteraneană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
-
Sciatica: cauza, simptome, tratament. 3 greșeli pe care le facem zilnic26.08.2025, 10:30
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.