Cum te poate îmbolnăvi chiuveta din baie. Detaliul scârbos pe care l-ai omis mereu

Monika Baciu |
Data publicării:
cum te poate imbolnavi chiuveta din baie - FOTO: Freepik@New Africa
cum te poate imbolnavi chiuveta din baie - FOTO: Freepik@New Africa

Cum te poate îmbolnăvi chiuveta din baie. Ce detaliu ai omis până acum și te poate îmbolnăvi.

Cum te poate îmbolnăvi chiuveta din baie. Curățarea orificiului de revărsare al chiuvetei poate părea o sarcină nesemnificativă, dar poate avea un impact semnificativ asupra curățeniei și prospețimii generale a băii dumneavoastră. 

Ați observat vreodată un miros de mucegai care vine de la chiuveta din baie? Ei bine, Vinovatul poate fi orificiul de deversare, care este adesea neglijat în timpul curățării.

Care este scopul supraplinului

Gaura de deversare este o mică deschidere situată în partea de sus a bazinului chiuvetei din baie. Scopul său principal este de a preveni revărsarea apei pe podea sau pe blat atunci când chiuveta este umplută la capacitate maximă.

Gaura de deversare este conectată la o țeavă de scurgere care duce la aceeași scurgere ca și chiuveta. Atunci când nivelul apei din chiuvetă se ridică peste nivelul găurii de deversare, aceasta curge în conducta de scurgere și iese din chiuvetă.

Acest lucru previne ca apa să se reverse peste pereți și să ajungă pe podea sau pe blat.

Vezi și: Zdrobește câteva foi de dafin și pune-le în câteva locuri din casă. Trucul care te scapă de o problemă sâcâitoare

De ce trebuie curățată gaura de deversare a apei

În timp, orificiul de deversare se poate înfundă cu resturi precum păr, spumă de săpun și pastă de dinți. Acest lucru poate duce la mirosuri neplăcute, precum și la apariția mucegaiului.

Pentru a preveni ca orificiul de deversare al chiuvetei dvs. să se înfundă, este esențial să îl curățați în mod regulat, potrivit Patriot Maids.

Cum să cureți gaura de revărsare a chiuvetei

Iată câteva sfaturi pentru a o păstra curată:

- După fiecare utilizare, ștergeți cuva chiuvetei și orificiul de revărsare cu o cârpă umedă pentru a îndepărta reziduurile de săpun sau de pastă de dinți.

- O dată pe săptămână, turnați un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet în gaura de revărsare pentru a ajuta la descompunerea oricărei acumulări.

- Folosiți o periuță de dinți sau o perie mică pentru a freca interiorul orificiului de revărsare, având grijă să nu zgâriați suprafața.

- Dați drumul la apă caldă în gaura de deversare pentru a ajuta la eliminarea oricăror resturi rămase.

Ce să faci dacă gaura de revărsare a chiuvetei are miros urât

Dacă gaura de deversare a chiuvetei dvs. are un miros neplăcut, este timpul să îi faceți o curățare în profunzime.

- Începeți prin a îndepărta orice resturi vizibile din orificiul de revărsare folosind o periuță de dinți sau o perie mică.

- Amestecați în părți egale bicarbonat de sodiu și apă pentru a forma o pastă. Folosiți o periuță de dinți sau o perie mică pentru a aplica pasta pe interiorul orificiului de deversare.

- Lăsați pasta să stea timp de 10-15 minute pentru a-i permite să pătrundă și să descompună orice acumulare.

- Clătiți gaura de deversare cu apă caldă pentru a elimina pasta și orice resturi rămase.

- Turnați un amestec de oțet și apă în gaura de deversare pentru a ajuta la neutralizarea oricăror mirosuri.

Urmând aceste sfaturi profesionale de curățare la domiciliu, vă puteți asigura că gaura de deversare a chiuvetei dvs. rămâne curată și fără mirosuri.

Neglijarea curățării orificiului de deversare poate duce la apariția mucegaiului, ceea ce poate fi dăunător pentru sănătatea dumneavoastră.

Vezi și: Botulismul, boala mortală ascunsă în conserve. Carmen Dorobăț: Impune internare la Terapie Intensivă. Afectează sistemul nervos central

Cum te poate îmbolnăvi mucegaiul

Dacă aveți o alergie la mucegai, sistemul dumneavoastră imunitar reacționează în mod exagerat atunci când inhalați spori de mucegai. O alergie la mucegai poate provoca tuse, mâncărimi ale ochilor și alte simptome care vă fac să vă simțiți mizerabil. La unele persoane, o alergie la mucegai este legată de astm, iar expunerea provoacă o respirație restricționată și alte simptome ale căilor respiratorii.

Dacă aveți o alergie la mucegai, cea mai bună apărare este să vă reduceți expunerea la tipurile de mucegai care vă provoacă reacția. Medicamentele pot ajuta la menținerea sub control a reacțiilor de alergie la mucegai, potrivit Mayo Clinic.

Alergia la mucegai, simptome

O alergie la mucegai provoacă aceleași semne și simptome care apar în cazul altor tipuri de alergii ale căilor respiratorii superioare. Semnele și simptomele rinitei alergice cauzate de o alergie la mucegai pot include:

- Strănut

- Curgere sau înfundare a nasului

- Tuse și picurare postnasală

- Mâncărimi la nivelul ochilor, nasului și gâtului

- Ochi apoși

- Piele uscată și descuamată

Simptomele alergiilor la mucegai variază de la o persoană la alta și variază de la ușoare la severe. Este posibil să aveți simptome pe tot parcursul anului sau simptome care se manifestă doar în anumite perioade ale anului. S-ar putea să observați simptome atunci când vremea este umedă sau când vă aflați în spații interioare sau exterioare care au concentrații mari de mucegai.

Vezi și: Vaccinurile, compensate prin decizie a Guvernului. Care intră în lista de compensare de la 1 septembrie

Alergia la mucegai și astmul

Dacă aveți o alergie la mucegai și astm, simptomele de astm pot fi declanșate de expunerea la sporii de mucegai. La unele persoane, expunerea la anumite mucegaiuri poate provoca un atac de astm sever. Semnele și simptomele astmului includ:

- Tuse

- Respirație șuierătoare

- Dificultăți de respirație

- Strângere în piept.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel