Cum trebuie, de fapt, să îți tai unghiile. Detaliul esențial pe care l-ai omis mereu

Monika Baciu |
Data publicării:
unghiile - FOTO: Freepik
unghiile - FOTO: Freepik

Dacă îți faci regulat manichiura sau obișnuiești să folosești unghiera în loc de pilă, este posibil să nu fi învățat niciodată cum să-ți faci unghiile în siguranță. Iată care este pasul pe care l-ai omis mereu

Este posibil să pilim în mod incorect și să facem unghiile mai slabe și mai aspre. Nu poți începe să tai unghii într-un mod haotic cu o unghieră. Există un proces foarte complicat pentru a-ți tăia unghiile în mod sănătos. În primul rând, trebuie să-ți înmoi unghiile conform Asociației Americane de Dermatologie, apoi să începi încet.

Alegerea instrumentelor potrivite

Manichiură - FOTO: Freepik@talkinapa

A avea instrumentele potrivite pentru pilirea unghiilor este esențial pentru menținerea sănătății și forței acestora. Iată instrumentele de care vei avea nevoie înainte de a începe:

Unghiere pentru unghii: Acestea sunt utile pentru tăierea unghiilor lungi înainte de a le pili.

Pilă de unghii: Aceasta poate fi o pilă clasică de hârtie abrazivă, dar pilele de sticlă sunt adesea recomandate pentru că sunt mai blânde cu unghiile și ușor de curățat. Pilele de unghii ar trebui curățate pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

Ulei pentru unghii și ulei pentru cuticule: Acestea pot ajuta la repararea unghiilor frânate și la prevenirea ruperii viitoare, potrivit Healthline.

Vezi și: Trucul bunicii pentru a regla umiditatea din casă. Cristian Oancea: Ne trezim cu ASTA și nu știm de unde ni se trage

Alegerea formei unghiilor

Unghiile tale au o formă naturală care este în mare măsură genetică și este în mod obișnuit rotundă sau pătrată. Forma cuticulei și a patului unghial determină în mod obișnuit forma naturală a unghiei tale.

Este cel mai flatant și mai ușor de întreținut să lucrezi cu forma ta naturală. Atunci când încerci un nou stil de unghii, este cel mai bine să lași modelarea în seama unui tehnician de unghii profesionist.

Nu este recomandat să îndepărtezi cuticulele de pe unghii sau de pe degetele de la picioare.

Vezi și: Cele 6 alimente care îți scad glicemia. Sunt pline de fibre și pot reduce diabetul

Iată câteva forme populare de unghii:

Migdală: Unghiile în formă de migdală seamănă, ați ghicit, cu migdalele, având laterale conice care se întâlnesc într-un vârf rotunjit.

Rotund: Unghiile rotunde seamănă cu vârful degetului și sunt o formă naturală comună. De obicei, lateralele sunt pilite drept și duc la un vârf semicircular.

Pătrată: Unghiile pătrate sunt plate în partea de sus, cu colțuri drepte și ascuțite. Funcționează cel mai bine pe unghii mai scurte sau pe unghii care sunt natural pătrate sau rectangulare în formă.

Tip sicriu: Unghiile tip sicriu sunt pilite pentru a se îngusta pe măsură ce se îndepărtează de patul unghial, apoi ajung la un vârf pătrat la vârf. Forma seamănă cu un sicriu, dar este uneori numită și "balerină" pentru că arată ca vârful pătrat al unei pantofi de balet.

Pătrată ovală: Unghiile ovale sunt similare cu cele pătrate, cu excepția faptului că marginile sunt ușor rotunjite pentru a crea o formă mai moale, ovală.

Forme de unghii - FOTO: Freepik@ssstocker

Vezi și: Simptomul banal al cancerului de stomac. Este considerat stânjenitor

Cum să îți tai unghiile lungi

Dacă ai unghii lungi, procesul de pilire este puțin diferit față de pilirea unghiilor scurte.

Dacă vrei să scurtezi unghiile, taie-le înainte de a le pili. Gândește-te la unghie în două secțiuni: dreapta și stânga.

Ține-ți degetele spre față. Poți face asta făcând un pumn pe jumătate, cu partea de jos a încheieturii orientată în sus și cu unghiile îndreptate spre față.

Începe de la unul dintre colțurile exterioare și pilă spre centru. Nu pili înapoi și înainte pe întreaga vârf a unghiei, deoarece poate deteriora unghia.

Când obții lungimea și forma dorite pe o parte, pilește dinspre colțul opus spre centru. Mergi încet. Dacă pilești prea rapid, vei lua prea mult din unghie prea repede, ceea ce face dificilă obținerea formei dorite.

Vezi și: Flatulența excesivă: cauze. Bolile care o provoacă. Cele 10 alimente anti-flatulență

Cum să-ți tai unghiile scurte

Pentru a-ți tăia unghiile scurte este la fel cum ai face cu cele lungi, cu mici diferențe.

Nu trebuie să tai unghiile dacă sunt deja scurte, dar dacă sunt neuniforme, taie-le toate la aproximativ aceeași lungime. Începe de la colțul exterior și pilește spre centru, apoi fă același lucru cu colțul opus.

Nu pili înapoi și înainte. Cu unghiile scurte, este în mod deosebit important să mergi încet, pentru că dacă devin prea scurte, poate fi dureros.

Vezi și: Ce se întâmplă în corp când nu mai mănânci pâine. Efectele te vor uimi. Cu ce poți înlocui pâinea

Ce să nu faci

Când îți tai unghiile, evită să treci pila înapoi și înainte pe unghie într-un mișcare de foarfece. Acest lucru poate frânge unghia și chiar deteriora patul unghial și cuticula.

Întreaga unghie se poate mișca (cum ar fi un dinte liber) dacă pilești în acest fel.

Pilirea unghiilor este o modalitate bună de a menține o lungime și formă uniformă și poate preveni ruperea unghiilor. Cu toate acestea, este ușor să-ți tai unghiile în mod incorect, ceea ce poate duce la unghii zimțate și chiar la deteriorarea patului unghial sau a cuticulei.

Cel mai bine este să pilești de la colțul exterior către centru și să repeți mișcarea pe ambele părți, în loc să pilești înapoi și înainte cu pila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel