Cum un anume fel de mâncare ne ajută să facem față șocurilor emoționale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Consumul de fibre protejează sănătatea
Consumul de fibre protejează sănătatea

O dietă bogată în fibre ar reduce riscul de a dezvolta tulburări de stres post-traumatic.

Un studiu canadian susține că acei oameni care care consumă zilnic două sau mai multe surse de fibre sunt mai puțin susceptibile de a avea tulburări de stres post-traumatic (PTSD) decât cele care mănâncă mai puține fibre. Potrivit cercetătorilor, există o corelație între consumul de ciocolată și o incidență mai mare a PTSD. PTSD este mai frecvent în rândul persoanelor care trăiesc în sărăcie și în rândul femeilor, dar și al migranților care nu sunt caucazieni.

Sănătatea nutrițională și PTSD. CLSA este un studiu amplu, canadian, derulat de mai bine de 20 de ani. La el au participat 27 211 de persoane cu vârste cuprinse între 45 și 85 de ani. 1.323 dintre acești oameni au avut PTSD. Studiul a observat că acele persoanele care mănâncă două sau trei surse de fibre pe zi sunt mai puțin susceptibile de a experimenta episoade de PTSD decât cele care mănâncă mai puține fibre. ”Este posibil ca nivelurile optime de fibre dietetice să aibă un anumit tip de mental. efect de protecție legat de sănătate. Moleculele SCFA - acizii grași cu lanț scurt (SCFA), care își au originea în intestin - pot comunica cu celulele și pot afecta funcția creierului”, explică Karen Davison, autorul principal al studiului, cadru la Universitatea Politehnică Kwantlen din Surrey, Columbia Britanică.

Când au analizat factorii nedietari, cercetătorii au descoperit o asociere puternică între sărăcie și PTSD. Dintre indivizii cu un venit anual al gospodăriei sub 20.000 dolari canadieni, 1 din 7 a suferit această tulburare. Autorul principal, prof. Esme Fuller-Thomson, director al Institutului pentru cursuri de viață și îmbătrânire, susține că aceasta este una dintre acele legături în care cauza și efectul sunt neclare. Rezultatele au mai arătat că 6,9% dintre femei și 3,9% dintre bărbați au avut PTSD, ceea ce înseamnă că a afectat femeile de aproape două ori mai des decât bărbații. Analiza studiului susține cercetările anterioare care arată că bărbații și femeile sunt mai predispuși să experimenteze PTSD în anumite momente din viața lor. Bărbații sunt cel mai probabil să aibă PTSD la începutul anilor 40, în timp ce femeile îl experimentează cel mai adesea la începutul anilor '50, arată medicalnewstoday.

Studiul științific , AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel