Curăță sertarul pentru detergent al mașinii de spălat cu lămâie. Iată ce pași ai de urmat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Curăță sertarul de detergent al mașinii de spălat cu lămâie. Foto: Freepick @shotmedia
Curăță sertarul de detergent al mașinii de spălat cu lămâie. Foto: Freepick @shotmedia

Curăță sertarul pentru detergent al mașinii de spălat  și vei scăpa de microbi, mucegai și mirosuri neplăcute.

Mașina de spălat începe să miroase urât, iar acest miros rămâne pe hainele proaspăt spălate? Cu siguranță, în interiorul aparatului electrocasnic a apărut mucegaiul. Aceste ciuperci au invadat, cu siguranță, și sertarul pentru detergent al mașinii de spălat.

Reziduurile de detergent și balsam de rufe au ajuns atrag germenii și bacteriile. Dar nu intra în panică, deoarece există soluții radicale la această problemă. Pentru a readuce igiena și prospețimea mașinii  de spălat, îți vin în ajutor lămâia și alte ingrediente naturale. 

Cinci obiecte din casă care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu

Dacă nu cureți regulat sertarul pentru detergent al mașinii de spălat, este aproape imposibil să eviți acumularea de reziduuri, care obstrucționează compartimentul, împiedicând funcționarea corectă a aparatului electrocasnic. În plus, aceste reziduuri sunt un teren ideal pentru bacterii și mucegai.

Drept rezultat, pe unele haine pot apărea pete accidentale, ca să nu mai vorbim de acel miros insuportabil de mucegai. Cum să rezolvi acestă problemă? Nu este un secret: trebuie să cureți mașina de spălat în profunzime la fiecare două luni.

Lămâie și oțet, un duo puternic pentru curățarea sertarului pentru detergent

Pentru a igieniza sertarul pentru detergent al mașinii de spălat poți conta pe potențialul de curățare a două produse foarte populare: lămâie și oțet. Nu vei cheltui niciun leu, deoarece le ai deja în cămară. Acest duo va face minuni, deoarece este antibacterian și  dezodorizant.

Iată cum se aplică acest remediu casnic:

Într-un castron, stoarce sucul de la 2 lămâi. Adaugă 1/2 cană de oțet și 1 cană de apă. Scoate sertarul pentru detergent din mașina de spălat și pune-l în chiuvetă. Clătește-l bine pentru a îndepărta toate reziduurile din sertar  și scufundă-l în soluția preparată pentru 10 minute.

Prepară un detergent de casă pentru mai multe suprafețe. O rețetă ieftină din ingrediente naturale

Apoi, freacă bine toate componentele cu peria. La final, clătește cu apă. Dacă observi că compartimentele sunt înfundate, curățați-le bine.

Ca și lămâia, oțetul este excelent pentru curățarea sertarului pentru detergent. Poți să-l folosești singur: toarnă un pahar de oțet într-un litru de apă fierbinte și pune sertarul în soluția rezultată pentru o oră. La final, curăță bine sertarul și lasă-l să se usuce.

O altă soluție la fel de simplă și rapidă este bicarbonatul de sodiu. Antibacterian și anti-mucegai, bicarbonatul este eficient și foarte economic. Ca bonus, vei avea nevoie doar de 20 grame de bicarbonat de sodiu și un litru de apă clocotită. Amestecă-le  bine și pune sertarul pentru detergent în această soluție pentru cel puțin 30 de minute.

Scapă ușor de insectele din casă. Iată câteva sfaturi eficiente

Apoi,  curăță sertarul cu un burete, o perie sau chiar o periuță de dinți veche, care ajunge și în toate colțurile. Odată curat și uscat, pune sertarul pentru detergent la loc. Ar trebui să revină la strălucirea inițială, dar dacă observi că murdăria persistă, atunci poți miza pe sare și lămâie pentru o strălucire garantată.

Aplicarea este ușoară: amestecă 1 litru de apă clocotită cu 5 linguri de sare de lămâie și pune sertarul în soluția rezultată pentru două ore. La final, freacă sertarul cu un burete sau o periuță de dinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel