Prepară un detergent de casă pentru mai multe suprafețe. O rețetă ieftină din ingrediente naturale

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prepară un detergent de casă pentru mai multe suprafețe. Foto: Freepick @bearfotos
Prepară un detergent de casă pentru mai multe suprafețe. Foto: Freepick @bearfotos

Prepară un detergent de casă din produsele din bucătărie și vei uita de praf.

Faci curățenie în fiecare zi în casă și folosești, de fiecare dată, o multitudine de agenți de curățare și detergenți industriali, plini cu substanțe chimice. Drept rezultat, vei obține o podea foarte curată și suprafețe care miros bine. Dar cu ce cost?

Acești agenți de curățare afectează sănătatea și  poluează mediul! Așa că de ce să nu apelezi la soluții mai ecologice? Care sunt cei mai buni detergenți naturali? Cum să faci un detergent de casă pentru mai multe suprafețe din ingrediente naturale?

Patru trucuri care te scapă de mirosul de transpirație de pe haine

Să descoperim împreună câteva rețete interesante pentru a face produse de curățare naturale =! Pe lângă faptul că sunt foarte eficiente, aceste produse de curățare se prepară ușor și rapid, sunt non-toxice și ieftine! Bunicile știu puterea anumitor ingrediente naturale de a curăța casa. Combinându-le, poți crea agenți de curățare formidabili pentru a elimina praful și murdăria.

Pentru a urma sfaturile bunicilor, iată ingredientele de care ai nevoie pentru a curăța și dezinfecta suprafețele din casă:

 1. Oțet alb. Conținutul de acid acetic inhibă creșterea  microorganismelor și facilitează îndepărtarea depozitelor minerale de calciu și reziduurile de săpun. Oțetul alb degresează și deodorizează! Este adevărat că mirosul lui nu este întotdeauna plăcut, dar dispare rapid imediat ce se usucă! Acest produs este foarte popular și în rândul gospodinelor pasionate de produsele naturale.

Spray-ul care nu lasă praful să se depună pe suprafețe. Cum se prepară. 8 trucuri care te scapă de praf

2. Bicarbonat de sodiu. Un ingredient cheie în curățarea gospodăriei, bicarbonatul de sodiu este un puternic deodorizant și un agent eficient de îndepărtare a petelor, cu proprietăți antibacteriene.

3. Uleiuri esențiale. Unele uleiuri esențiale precum arborele de ceai și eucalipt au calități antibacteriene, antivirale și antifungice. Ele ajută  la inhibarea creșterii microorganismelor patogene. Și, desigur, adaugă o aromă plăcută detergenților făcuți în casă!

Poți combina ingredientele naturale menționate anterior cu alte componente pentru a pregăti un detergent eficient și sigur pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi.

Curăță salteaua rapid și eficient. Trucul care te scapă de pete, acarieni și mirosurile urâte

Iată o rețetă pentru care vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu.

500 ml apă fierbinte;

50 grame bicarbonat de sodiu;

50 ml săpun lichid de Marsilia;

3 picături de ulei esențial de grapefruit;

3 picături de ulei esențial de lămâie;

3 picături de ulei esențial de mentă;

Se amestecă toate ingredientele până se obține un lichid omogen. Pentru a  folosi produsul, pe suprafețele din bucătărie sau baie, de exemplu, pulverizează detergentul direct pe murdărie. De asemenea, poți înmuia o cârpă în această soluție și șterge toate suprafețele din casă.

Datorita acțiunii sale abrazive foarte eficiente, bicarbonatul de sodiu elimină murdăria și petele. În timp ce uleiurile esențiale vor parfuma plăcut interiorul casei.

Prepară detergent de casă cu săpun de Marsilia. Rețeta, pas cu pas

Iată, acum nu vei mai folosi detergenți industriali pentru a curăța casa. Toate suprafețele din casă vor străluci și vor mirosi frumos. Spune NU substanțelor chimice și creează-ți propriile produse de curățare pentru casă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel