Curăță salteaua rapid și eficient. Trucul care te scapă de pete, acarieni și mirosurile urâte

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
 Curăță salteaua rapid și eficient. Trucul care te scapă de pete, acarieni și mirosurile urâte. Foto: Freepick @evgeniasheidt
Curăță salteaua rapid și eficient. Trucul care te scapă de pete, acarieni și mirosurile urâte. Foto: Freepick @evgeniasheidt

Curăță salteaua rapid și eficient și somnul tău va fi mai liniștit și profund.

Întreținerea regulată a saltelei este esențială pentru sănătatea noastră. În al doilea rând, prelungește durata de viață a saltelei. Salteaua trebuie menținută curată și sănătoasă pentru a avea un somn liniștit și sănătos

Află cum să cureți o saltea în mod natural și eficient. Aspirarea saltelei, din când în când,  este departe de a fi suficientă. Și pe bună dreptate: saltelele devin un teren propice pentru murdărie. Pe saltea rămân pete de la crema și uleiul de corp, pete de transpirație, de sânge. La acestea se adaugă și urmele de mucegai cauzate de umiditate. Să nu uităm și de acarienii care trăiesc în saltele.

Nu lăsa hainele umede în mașina de spălat. Greșeala pe care ai făcut-o până acum

Pentru o curățare rapidă și eficientă, este indicat să  folosești peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu. Pentru a face acest lucru urmează acești pași: 

- toarnă 2 linguri de bicarbonat de sodiu și ½ cană de peroxid de hidrogen într-o sticlă cu pulverizare;

- adaugă câteva picături de ulei esențial la alegere;

- pulverizează soluția de curățare pe saltea și las-o să stea 3 ore;

- freacă petele cu o perie mică;

- aspiră la final salteaua pentru a îndepărta toate reziduurile de produs.

De ce să pui o lămâie în mașina de spălat. Toate gospodinele fac asta

Pași de urmat pentru curățarea eficientă și metodică a saltelei

Mai întâi, spală husa saltelei. Pornește un ciclu cu apă la 60 de grade,  pentru a scăpa de ploșnițe  și acarieni.

Pentru a elimina acarienii, nu ezita să adaugi uleiuri esențiale de eucalipt sau cuișoare în mașina de spălat.  De asemenea, poți folosi un spray pentru a  pulveriza salteaua și a pune capăt acarienilor.

Frunzele de dafin atrag norocul și prosperitatea. Iată cum trebuie să le folosești

În afara de spălare, aspirarea suprafeței saltelei este celalalt pas care nu trebuie trecut cu vederea. Pentru a face acest lucru, aspiră în mișcări drepte, verticale de sus în jos. Desigur,  nu neglija părțile laterale ale saltelei.

Cum să dezodorizezi salteaua?

Cu ingredientele potrivite, este ușor să elimini mirosurile neplăcute de pe saltea. Pentru a scăpa de ea, îți sugerăm să-ți pregătești propriul odorizant  din ingrediente naturale.

Toarnă jumătate de pahar de bicarbonat într-un borcan și 10 picături de ulei esențial de lavandă. Închide borcanul, agită-l și fă niște găuri fine în capac. Apoi  presăra bicarbonatul de sodiu pe saltea.

Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider: trucul care rezolvă o problemă uriașă

Freacă ușor suprafața saltelei cu o perie.  Acest lucru împinge bicarbonatul de sodiu în fibrele superioare ale patului, care vor lucra profund  împotriva umezelii și a uleiurilor corporale prinse în țesătură. În cele din urmă, aspira salteaua pentru a elimina reziduurile.După cum vezi, sfaturile pentru a avea o saltea curată și proaspătă pot fi ușor aplicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel