Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider: trucul care rezolvă o problemă uriașă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider - Foto: Freepick @kaboompics
Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider - Foto: Freepick @kaboompics

Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider și vezi ce se întâmplă.

Cu proprietățile sale de curățare, anti-tartru și anti-miros, bicarbonatul de sodiu este un produs non-toxic, care permite curățarea ecologică a tuturor suprafețelor din casă. Un produs non-alergenic, biodegradabil, bicarbonatul albește și îndepărtează petele.

Dar știi că poate fi folosit și în frigider? Unele gospodine insistă să pui bicarbonat de sodiu în frigider. Dar care sunt beneficiile acestui truc, care chiar funcționează?

Pune turmeric în ghiveci și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor

Ați fost vreodată atacat de mirosuri neplăcute atunci când deschizi frigiderul? Dacă da, prima acțiune pe care trebuie să o faci este să detectezi sursa mirosului și să o elimini. Mirosul neplăcut va atac și alte alimente și le va strica gustul și aroma.

Dacă în frigider aveți mâncare alterată, care miroase urât, aceasta trebuie aruncată imediat la gunoi. Al doilea pas este să cureți frigiderul cu lichid de spălat vase sau oțet alb pentru a îndepărta murdăria. Apoi trebuie să elimini mirosurile neplăcute și pentru asta te ajută bicarbonatul de sodiu, renumit pentru capacitatea sa de a neutraliza și absorbi mirosurile deranjante.

Ține insectele departe de casă cu un ingredient ieftin din bucătărie

Acest produs are meritul de  a elimina neplăcerile olfactive într-un mod simplu și eficient. Pur și simplu pune trei linguri de bicarbonat de sodiu într-un castron și plasează-l în frigider. Reînnoiește bicarbonatul o dată sau de două ori pe lună pentru un efect absorbant de durată.

De asemenea, poți dilua bicarbonatul de sodiu în puțină apă pentru a curăța frigiderul. Pulverizează apoi cu oțet alb și șterge cu un burete. Efectul va fi sporit, datorită puterii oțetului de a elimina mirosurile neplăcute.

Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum le poți refolosi

Curățarea frigiderului este cu siguranță esențială pentru a-l dezinfecta, dar poate să nu fie suficientă. În acest scop, unele ingrediente naturale îți pot fi de mare ajutor.

Dopuri de plută. Acest truc eficient este economic și uimitor.  Ideea este simplă: pune o ceașcă plină cu dopuri de vin în frigider. Acestea vor absorbi mirosurile și le vor face să dispară. Reînnoiește dopurile la fiecare două săptămâni pentru o mai bună eficacitate.

Cărbune activ. Acest produs absoarbe și captează mirosurile rapid și eficient. Un produs 100% natural, care poate fi găsit în farmacii. Pune câteva pastile de cărbune activ într-o cană și plasează-o în frigider.

Cum să atragi bogăția și prosperitatea. Ține aceste plante în casă

Argilă albă și verde. Argila are virtutea de a igieniza frigiderul într-un mod natural. Indiferent dacă este albă sau verde, argila este eficientă și ieftină. Pune argilă într-un castron la frigider și spune la revedere mirosurilor neplăcute. Cu aceste soluții și sfaturi simple și ușoare, poți remedia inconvenientele mirosurilor neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel