Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum le poți refolosi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum să le poți refolosi. Foto: Freepick @chandlervid85
Nu arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum să le poți refolosi. Foto: Freepick @chandlervid85

Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi, deoarece valorează cât aurul în gospodărie, dar mai ales în grădină.

Multe gospodine curăță usturoiul de coajă înainte de a-l folosi în diferite rețete. Și unele folosesc diferite trucuri pentru a-l decoji mai repede. Dar după ce usturoiul a fost decojit, de cele mai multe ori, cojile sunt aruncate la gunoi.

Dacă ți-am spune că poți face ceva util cu toate cojile de usturoi, le-ai mai arunca?

Da, ai auzit bine: nu arunca niciodată cojile de usturoi la gunoi. În acest articol îți vom arăta cum să le folosești într-un mod ecologic. Ce să faci din cojile de usturoi și cum să le folosești?

Cum să atragi bogăția și prosperitatea. Ține aceste plante în casă

Te-ai gândit vreodată să dai o a doua viață cojilor de usturoi? Dacă răspunsul este nu, ai fi surprins cât de benefice pot fi aceste legume pentru grădina ta! În acest articol, îți dezvăluim toate sfaturile pentru a profita la maximum de aceste mici minuni ale naturii.

Cojile de usturoi sunt bogate în vitaminele C, K și E, precum și în antioxidanți. Dar știi că aceste coji pot face minuni pentru grădina ta? După ce vei afla despre potențialul lor de fertilizare și capacitatea de a respinge dăunătorii, nu le vei mai arunca!

Băile din hotel miros întotdeauna bine. Trucul la care recurg hotelierii

Beneficiile cojilor de usturoi pentru grădină

Cojile de usturoi sunt o adevărată comoară de vitamine benefice pentru grădină. Deci, de ce să nu le folosești pentru a fertiliza plantele? Într-adevăr, din aceste coji poți face un îngrășământ natural și eficient. Trebuie doar să le adaugi în compostul făcut acasă. În așa fel, îți vei proteja plantele împotriva bolilor fungice. Ești gata să dai un impuls grădinii tale reciclând cojile de usturoi? Hai s-o facem împreună!

Nu este nevoie să cumperi  produse chimice scumpe pentru a-ți proteja grădina, deoarece ai în bucătărie tot ce-ți trebuie pentru asta! Și în plus, acest truc îți va permite să folosești deșeurile alimentare pentru binele plantelor.

Plantele tale vor crește de două ori mai repede cu acest îngrășământ natural

Îți plac trandafirii din grădină, dar au fost invadați de afide? Nu trebuie să-ți faci griji. O soluție simplă, naturală și mai presus de toate gratuită te va scăpa de aceste mici insecte nedorite. Vorbim despre cojile de usturoi!

Într-adevăr, acestea  sunt un excelent repelent natural împotriva dăunătorilor din grădină, inclusiv a afidelor. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii câteva coji de usturoi în jurul trandafirilor, iar mirosul respingător de usturoi va ține insectele departe.

Dacă ai o grădină sau o seră, prepară un decoct natural din coji de usturoi, care va proteja plantele.

Usturoiul este, de fapt, o adevărată comoară a naturii, deoarece are proprietăți antifungice și antiparazitare care pot ajuta la combaterea multor boli de grădină. Această infuzie este deosebit de eficientă în prevenirea mucegaiului și a afidelor.

Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

Pentru a face acest lucru, iată ce pași ai de urmat. Se fierb 100 grame de coajă de usturoi într-un litru de apă timp de 30 de minute. Se lasă la răcit câteva minute. Apoi strecoară și pulverizează amestecul pe frunze și la baza plantelor. Adaugă coji de usturoi și în compost pentru a face un îngrășământ natural.

Pentru a folosi coji de usturoi ca îngrășământ, aveți două opțiuni. Prima este să le adaugi în compost în cantități mici. A doua varianta este prepararea unui decoct de usturoi prin macerarea a 100 grame de coji într-un litru de apa de ploaie timp de 24 de ore. Filtrează lichidul și pulverizează-l pe plante la fiecare 15 zile pentru a le îmbunătăți creșterea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel