Plantele tale vor crește de două ori mai repede cu acest îngrășământ natural

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Plantele tale vor crește de două ori mai repede. Foto: Freepick@gpointstudio
Plantele tale vor crește de două ori mai repede. Foto: Freepick@gpointstudio

Plantele tale vor crește sănătos dacă vei ține cont de sfaturile grădinarilor cu experiență.

Florile oferă un farmec unic, o prospețime colorată și o adevărată notă luxuriantă grădinii și casei. Dar pentru a le optimiza creșterea și pentru a le menține longevitatea, plantele au nevoie de o îngrijire corectă și de nutrienții adecvați.

Nu trebuie să le aplici, în mod constant, ingrediente chimice care, din păcate, poluează mediul. De ce să nu pariezi pe o alternativă mai sănătoasă și mai ecologică?

Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

Iată o selecție de îngrășăminte naturale care va ajuta florile să crească și să înflorească. Care sunt cele mai bune îngrășăminte pentru grădina ta? Când este cel mai bun moment pentru a-ți fertiliza grădina? Unde poți găsi azot natural? Care sunt cele mai bune îngrășăminte pentru grădină?

Îngrășămintele chimice nu sunt neapărat cea mai bună soluție pentru a avea plante frumoase, sănătoase și durabile. Dimpotrivă! În ciuda eficienței dovedite în promovarea creșterii lor, aceste produse chimice sunt cunoscute și pentru efectele lor nocive și agresive. 

Cu toate acestea, cu ingrediente naturale, poți avea rezultate la fel de satisfăcătoare sau chiar mai multe. Pentru ca plantele să crească repede, îți vine în ajutor un îngrășământ organic natural, pe care îl ai în casă.

Cinci alimente perfecte pentru piele: adaugă-le în dietă la începutul primăverii

Orezul, o sursă inepuizabilă de beneficii pentru plante

Orezul este un îngrășământ natural excelent pentru plantele tale. Într-adevăr, acest aliment, consumat în întreaga lume, este bogat în amidon, carbohidrați și vitamina B, ceea ce îl face o sursă excelentă de nutrienți pentru plante. Dar asta nu este tot. Orezul conține și minerale precum azotul, fosforul, magneziul și potasiul, substanțe care sunt ideale pentru a favoriza creșterea și înflorirea plantelor.

Cum se prepară acest  îngrășământ natural  pe bază de orez alb crud? Pune 100 de grame de orez într-un recipient și adaugă 1 litru de apă. Se amestecă bine și se lasă la macerat aproximativ 24 de ore. Acest lucru va permite orezului să elibereze toate substanțele nutritive în apă, care vor fi apoi folosite de plante.

După acest timp, orezul va avea o textură fragedă. Se amestecă din nou și se filtrează printr-o sită. Udă plantele cu lichidul, iar orezul îl poți folosi ca îngrășământ organic natural, aplicându-l pe sol pentru a crea un substrat hrănitor, care va face plantele să crească mai rapid și mai sănătos.

De ce să bei ceai de fenicul înainte de culcare. Cum se prepară, cine are contraindicații și la ce trebuie să fiți atenți

Boabele de orez va spori efectul benefic al îngrășământului lichid. Apa de orez este acum gata de utilizare. Totuși, înainte de utilizare, este indicat să o diluezi în apă (1 cană de îngrășământ la 10 litri de apă curată). Odată terminată operațiunea, poți turna lichidul în jurul plantelor sau pe frunze, în funcție de nevoile fiecărei plante.

NOTĂ: se recomandă utilizarea acestui îngrășământ natural pe bază de orez alb la două săptămâni, pentru a obține plante viguroase, care vor înflori abundent.

Zațul de cafea, un aliat al plantelor sănătoase

Obișnuiai să arunci zațul de cafea după utilizare? Este păcat, deoarece acest produs, adesea subestimat, poate face minuni în grădina ta. Bogat în azot, sulf și fosfor, acționează ca un îngrășământ ideal care hrănește plantele.

Reține că procesul de prăjire descompune complet proteinele vegetale, dar nutrienții vegetali sunt reținuți în mare parte în produsele de descompunere. Cum se folosește zațul de cafea ca îngrășământ? Cel mai bun lucru este să usuci la aer. După ce se usucă, presară zațu de cafea în jurul rădăcinilor fiecărei plante.

De ce să îți clătești părul cu ceai de urzici. Beneficiile pe care le are asupra podoabei capilare

În perioada de creștere, plantele beneficiază cel mai mult de beneficiile îngrășămintelor. Prin urmare, cel mai bun moment pentru a le fertiliza este primăvara devreme, când plantele ies din repaus. Dar nu uita că fiecare plantă are nevoi individuale unice de îngrășământ. Plantele iubitoare de acid, cum ar fi azaleele, afinele, cameliile și  hortensiile preferă în special un pH mai acid al solului pentru a absorbi nutrienții. Plantele cu flori au nevoie de mai mult fosfor pentru a ajuta la stimularea creșterii mugurilor, a fructelor și a florilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel