Cinci alimente perfecte pentru piele: adaugă-le în dietă la începutul primăverii

Cinci alimente devin deosebit de importante odată cu debutul primăverii, pentru frumusețe și sănătate.
Alimentele pentru frumusețe și sănătate trebuie să conțină proteine de calitate, carbohidrați complecși, cereale integrale, grăsimi și fibre, din legume, ierburi, fructe și fructe de pădure. De asemenea, nu uita de apă. Combinația potrivită de produse din fiecare categorie susține sănătatea și frumusețea în orice moment al anului.
Un corp sănătos înseamnă o piele sănătoasă. De îndată ce unul dintre sisteme eșuează în organism, apar erupțiile cutanate, punctele negre, porii dilatați, petele de vârstă, dar și riduri.
8 măști care îți întineresc și luminează tenul. Le poți face acasă, simplu și rapid
Deci, de exemplu, în absența alimentelor care să susțină vezica biliară în dietă, pielea va fi uscată și ridată. Iar cu un exces de dulciuri și produse lactate în dietă, producția de sebum crește, iar porii se măresc.
Pielea este o reflectare a stării interne a corpului, așa că poți menține frumusețea nu numai din exterior, ci și din interior.
Nutrienții și alimentele care te vor ajuta să fii sănătos și frumos
Bulionul de oase este un cocktail de aminoacizi pe care îl poți face acasă fără a cheltui prea mulți bani. Toată lumea știe că unul dintre principii inamici ai îmbătrânirii este colagenul. Acesta îmbunătățește funcția de barieră, hidratează pielea din interior și o face suplă. Un pahar de bulion de oase fiert circa 14 ore conține 10 grame din cea mai pură proteină, ai căror aminoacizi sunt utilizați pentru sinteza colagenului. În procesul fierbere, oasele oferă bulionului toate oligoelementele necesare: sodiu, potasiu, calciu, magneziu și fosfor.
De asemenea, bulionul conține o substanță numită L-glutamina, care vindecă pereții tractului gastro-intestinal. Când membrana mucoasă a pereților tractului gastrointestinal este intactă, poate absorbi aminoacizii, grăsimile, vitaminele și oligoelementele necesare pentru o piele frumoasă. Supa de oase poate fi consumată atât în formă pură, cât și în diferite supe.
Cum să-ți crești genele rapid. Încearcă trucul cu rozmarin
Versiunea pe bază de plante a cocktail-ului de aminoacizi este proteina din sâmburi de cânepă. Nu trebuie să-ți faci griji, deoarece este sigur și legal să consumi canabis sub formă de pulbere, deoarece abia dacă conține 1% canabinoizi.
În plus, pe lângă fosfor, magneziu, potasiu, fier și calciu, compoziția unei astfel de pulberi include 20 de aminoacizi, dintre care opt esențiali pe care organismul nu îi poate sintetiza singur și trebuie obținuți din alimente.
30 de grame de pudră de sâmburi de cânepă conțin 12 grame de proteine. Proteina din cânepă poate fi consumată atât în formă pură, cât și adăugată în preparate: în smoothie-uri, cereale, iaurturi, produse de patiserie.
Aceste obiceiuri provoacă riduri în zona ochilor: renunță la ele chiar azi
Quinoa albă, roșie și neagră sunt o sursă de carbohidrați complecși fără gluten. Quinoa conține o varietate de antioxidanți, inclusiv quercetină, beta-caroten, kaempferol, acid vanilic și acid ferulic, toate având efecte antiinflamatorii și anti-îmbătrânire. Bogată în fibre, mangan, cupru, zinc, magneziu, seleniu, fosfor și vitamine B, quinoa poate fi adăugată în salate, în ardei umpluți sau ca mâncare separată.
Untul ghee este un alt produs prietenos cu bugetul pentru o piele frumoasă pe care îl puteți face acasă. Din produsul original, untul, la topit se elimina impuritățile nocive, cazeina, lactoza, dar rămân vitaminele A, E si K, necesare pentru o piele strălucitoare.
Grăsimile din dietă oferă sprijin pentru funcționarea vezicii biliare, care este responsabilă de absorbția grăsimilor și a vitaminelor liposolubile, dar și de eliminarea toxinelor. Unul dintre acizii grași, butiratul, care se găsește în untul ghee, joacă un rol central în susținerea unei microbiote intestinale sănătoase.
Ce se întâmplă când încălzești orezul. Ce este bacteria Bacillus cereus și cum te poți otrăvi
O versiune vegetală a sursei de grăsimi este nuca de cocos și derivații săi: ulei de cocos, apă de cocos, lapte de cocos.
Uleiul de cocos conține acizi caproic si lauric, care au efect antifungic, de aceea este folosit în protocoalele de nutriție anti-candida. Antioxidanții găsiți în uleiul de cocos și în produsele acestuia previn îmbătrânirea pielii. Uleiul de cocos poate fi adăugat la cereale, produse de patiserie, smoothie-uri. Cafeaua cu adaos de ulei de cocos este incredibil de gustoasă și moale.
Pentru ca pielea să fie hidratată, nu trebuie să uiți de necesarul minim zilnic de apă obișnuită - 30 ml pe kg de greutate corporală. Poți diversifica apa cu citrice: lămâie, lime, portocale. Vitamina C din aceste fructe este implicată în sinteza colagenului, iar gustul acru ridică aciditatea sucului gastric, ajutând proteinele din alimente să fie complet absorbite.
O atenție deosebită trebuie acordată:
- vitaminelor liposolubile: A, D, E, K;
- vitaminelor solubile în apă din grupele B și C;
- oligoelementelor: fier, zinc, cupru.
Produsele pentru o piele frumoasă ar trebui să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați complecși, vitamine, oligoelemente și antioxidanți. Pentru a asigura organismului toate substanțele utile, este necesar să respecți principiile unei bune alimentații.
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
-
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.