Cinci alimente perfecte pentru piele: adaugă-le în dietă la începutul primăverii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cinci alimente perfecte pentru piele: adaugă-le în dietă, la începutul primăverii. Foto: Freepick @freepik
Cinci alimente perfecte pentru piele: adaugă-le în dietă, la începutul primăverii. Foto: Freepick @freepik

Cinci alimente devin deosebit de importante odată cu debutul primăverii, pentru frumusețe și sănătate.

Alimentele pentru frumusețe și sănătate trebuie să conțină proteine de calitate, carbohidrați complecși, cereale integrale, grăsimi și fibre, din legume, ierburi, fructe și fructe de pădure. De asemenea, nu uita de apă. Combinația potrivită de produse din fiecare categorie susține sănătatea și frumusețea în orice moment al anului.

Un corp sănătos înseamnă o piele sănătoasă. De îndată ce unul dintre sisteme eșuează în organism, apar erupțiile cutanate, punctele negre, porii dilatați, petele de vârstă, dar și riduri.

8 măști care îți întineresc și luminează tenul. Le poți face acasă, simplu și rapid

Deci, de exemplu, în absența alimentelor care să susțină vezica biliară în dietă, pielea va fi uscată și ridată. Iar cu un exces de dulciuri și produse lactate în dietă, producția de sebum crește, iar porii se măresc.

Pielea este o reflectare a stării interne a corpului, așa că poți menține frumusețea nu numai din exterior, ci și din interior.

Nutrienții și alimentele care te vor ajuta să fii sănătos și frumos 

Bulionul de oase este un cocktail de aminoacizi pe care îl poți face acasă fără a cheltui prea mulți bani. Toată lumea știe că unul dintre principii inamici ai îmbătrânirii este colagenul. Acesta îmbunătățește funcția de barieră, hidratează pielea din interior și o face suplă. Un pahar de bulion de oase fiert circa 14 ore conține 10 grame din cea mai pură proteină, ai căror aminoacizi sunt utilizați pentru sinteza colagenului. În procesul fierbere, oasele oferă bulionului toate oligoelementele necesare: sodiu, potasiu, calciu, magneziu și fosfor. 

De asemenea, bulionul conține o substanță numită L-glutamina, care vindecă pereții tractului gastro-intestinal. Când membrana mucoasă a pereților tractului gastrointestinal este intactă, poate absorbi aminoacizii, grăsimile, vitaminele și oligoelementele necesare pentru o piele frumoasă. Supa de oase poate fi consumată atât în ​​formă pură, cât și în diferite supe.

Cum să-ți crești genele rapid. Încearcă trucul cu rozmarin

Versiunea pe bază de plante a cocktail-ului de aminoacizi este proteina din sâmburi de cânepă. Nu trebuie să-ți faci griji, deoarece este sigur și legal să consumi canabis sub formă de pulbere, deoarece abia dacă conține 1% canabinoizi.

În plus, pe lângă fosfor, magneziu, potasiu, fier și calciu, compoziția unei astfel de pulberi include 20 de aminoacizi, dintre care opt esențiali pe care organismul nu îi poate sintetiza singur și trebuie obținuți din alimente.

30 de grame de pudră de sâmburi de cânepă conțin 12 grame de proteine. Proteina din cânepă poate fi consumată atât în ​​formă pură, cât și adăugată în preparate: în smoothie-uri, cereale, iaurturi, produse de patiserie. 

Aceste obiceiuri provoacă riduri în zona ochilor: renunță la ele chiar azi

Quinoa albă, roșie și neagră sunt o sursă de carbohidrați complecși fără gluten. Quinoa conține o varietate de antioxidanți, inclusiv quercetină, beta-caroten, kaempferol, acid vanilic și acid ferulic, toate având efecte antiinflamatorii și anti-îmbătrânire. Bogată în fibre, mangan, cupru, zinc, magneziu, seleniu, fosfor și vitamine B, quinoa poate fi adăugată în salate, în ardei umpluți sau ca mâncare separată.

Untul ghee este un alt produs prietenos cu bugetul pentru o piele frumoasă pe care îl puteți face acasă. Din produsul original, untul, la topit se elimina impuritățile nocive, cazeina, lactoza, dar rămân vitaminele A, E si K, necesare pentru o piele strălucitoare.

Grăsimile din dietă oferă sprijin pentru funcționarea vezicii biliare, care este responsabilă de absorbția grăsimilor și a vitaminelor liposolubile, dar și de eliminarea toxinelor. Unul dintre acizii grași, butiratul, care se găsește în untul ghee, joacă un rol central în susținerea unei microbiote intestinale sănătoase.

Ce se întâmplă când încălzești orezul. Ce este bacteria Bacillus cereus și cum te poți otrăvi

O versiune vegetală a sursei de grăsimi este nuca de cocos și derivații săi: ulei de cocos, apă de cocos, lapte de cocos. 

Uleiul de cocos conține acizi caproic si lauric, care au efect antifungic, de aceea este folosit în protocoalele de nutriție anti-candida. Antioxidanții găsiți în uleiul de cocos și în produsele acestuia previn îmbătrânirea pielii. Uleiul de cocos poate fi adăugat la cereale, produse de patiserie, smoothie-uri. Cafeaua cu adaos de ulei de cocos este incredibil de gustoasă și moale.

Pentru ca pielea să fie hidratată, nu trebuie să uiți de necesarul minim zilnic de apă obișnuită - 30 ml pe kg de greutate corporală. Poți diversifica apa cu citrice: lămâie, lime, portocale. Vitamina C din aceste fructe este implicată în sinteza colagenului, iar gustul acru ridică aciditatea sucului gastric, ajutând proteinele din alimente să fie complet absorbite.

Meditația prelungește tinerețea și întărește imunitatea. Iată de ce ar trebui să începi să meditezi chiar acum

O atenție deosebită trebuie acordată:

- vitaminelor liposolubile: A, D, E, K;

- vitaminelor solubile în apă din grupele B și C;

- oligoelementelor: fier, zinc, cupru.

Produsele pentru o piele frumoasă ar trebui să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați complecși, vitamine, oligoelemente și antioxidanți. Pentru a asigura organismului toate substanțele utile, este necesar să respecți principiile unei bune alimentații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel