Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ce se întâmplă când reîncălzești orezul. Există o credință comună că nu ar trebui să reîncălziți niciodată orezul.
Ce se întâmplă când reîncălzești orezul. Se spune că nu este indicat să reîncălziți orezul pentru că devine toxic. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat.
Orezul este mai problematic decât alte alimente rămase, deoarece poate conține bacterii numite Bacillus cereus, care supraviețuiesc unor procese de gătit. Această bacterie este adesea cauza intoxicației alimentare din orezul reîncălzit sau gătit. Intoxicația alimentară provoacă, de obicei, diaree și vărsături și poate provoca complicații severe la persoanele cu alte probleme de sănătate.
Dacă oamenii nu respectă corect regulile de siguranță alimentară, bacteriile pot crește pe orezul rămas și vă pot îmbolnăvi. Cu toate acestea, manipularea corectă a alimentelor poate preveni îmbolnăvirea.
Vezi și: Cum să faci ridurile să dispară. Diveică: Am oprit timpul în loc. Șterge 10-15 ani de pe chip
Departamentul agriculturii al Statelor Unite (USDA) prezintă cele mai sigure modalități de a găti, stoca și reîncălzi alimentele, inclusiv orezul, în mod corespunzător.
Fiecare dintre următorii pași se va asigura că orezul reîncălzit are un risc scăzut de a vă îmbolnăvi.
- Spălați-vă bine mâinile
- Spălați întotdeauna bine mâinile înainte de a pregăti și găti mâncarea. Păstrați ustensilele care au atins produsele de origine animală crude separat.
- Gătiți orezul în mod corespunzător. Când gătiți orez, asigurați-vă că ajunge la o temperatură ridicată. Păstrați-l în afara zonei periculoase - între 4°C și 60°C - în cazul în care bacteriile cresc rapid.
- Se servește orezul imediat după ce a fost gătit, notează Medical News Today.
- Răciți rapid resturile
Pentru a reduce și mai mult creșterea bacteriilor, alimentele se răcesc rapid prin:
- Împărțirea alimentelor în recipiente pentru alimente de mică adâncime și sigilarea lor cu un capac.
- Nu lăsați orezul sau mâncarea caldă să stea mai mult de 1 oră afară.
- Depozitați resturile în mod corespunzător
- USDA recomandă stocarea numai a resturilor pentru perioadele stabilite:
- Aruncați resturile de frigider după 3 până la 4 zile.
- Eliminați resturile de congelator după 3 până la 4 luni.
- Aruncați orice resturi păstrate la temperatura camerei timp de peste 2 ore.
Vezi și: Obiectul banal care poate provoca septicemie. Poți faci o infecție gravă
- Când reîncălziți orezul, asigurați-vă că este fierbinte.
- Setați aragazul la foc mediu, amestecând orezul continuu.
- Utilizați un termometru pentru a vă asigura că temperatura internă este de cel puțin 73 de grade Celsius.
- Este sigur să mănânci orezul rece, atâta timp cât a fost răcit și depozitat corect.
Simptomele intoxicatiei alimentare includ:
- diaree
- vărsături
- dureri abdominale
- febră
- frisoane
Simptomele vor apărea rapid și ar trebui să dureze doar un timp scurt. Majoritatea oamenilor se vor recupera rapid, fără complicații. Discutați cu un medic dacă:
- simptomele persistă mai mult de 48 de ore
- simptomele se agravează
- apar simptome noi
Reîncălzirea orezului este sigură atunci când este făcută corect. Este esențial să se practice siguranța și igiena alimentară ori de câte ori gătiți.
Da, puteți obține intoxicații alimentare de la consumul de orez reîncălzit. Nu reîncălzirea este cea care cauzează problema, ci modul în care orezul a fost depozitat înainte de a fi reîncălzit.
Orezul nefiert poate conține spori de Bacillus cereus, bacterii care pot provoca intoxicații alimentare. Sporii pot supraviețui atunci când orezul este gătit.
Dacă orezul este lăsat la temperatura camerei, sporii pot crește în bacterii. Aceste bacterii se vor multiplica și pot produce toxine (otrăvuri) care provoacă vărsături sau diaree.
Cu cât orezul fiert este lăsat mai mult la temperatura camerei, cu atât este mai probabil ca bacteriile sau toxinele să facă orezul nesigur pentru consum.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase