Pune turmeric în ghiveci și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune turmeric în ghiveci și vezi ce se întâmplă. Foto: Freepick @KamranAydinov
Pune turmeric în ghiveci și vezi ce se întâmplă. Foto: Freepick @KamranAydinov

Pune turmeric în solul din ghivece și vezi ce se întâmplă.

Cu nuanța sa galbenă foarte distinctivă și aroma inimitabilă de piper, turmericul este un condiment  apreciat în gastronomie, în special în bucătăria indiană. Nu e de mirare că este supranumit „șofranul indian”.

Cum să atragi bogăția și prosperitatea. Ține aceste plante în casă

Datorită multiplelor sale proprietăți benefice, turmericul este o adevărată comoară pentru sănătate. Dar pe lângă faptul că ne colorează și aromatizează preparatele, acest condiment este un aliat neașteptat pentru plante. 

Turmeric, beneficii pentru sănătate

Pe lângă aroma sa recunoscută, turmericul este foarte des folosit în scopuri medicinale. Are proprietăți antivirale, antibacteriene și antioxidante.

Beneficiile sale pentru sănătate sunt nenumărate: ameliorează tulburările digestive, previne diverse patologii cronice, oferă organismului o sursă importantă de vitamina C și, datorită curcuminei pe care o conține, efectele sale antiinflamatorii nu sunt de neglijat.

Plantele tale vor crește de două ori mai repede cu acest îngrășământ natural

În plus, această plantă este adesea recomandată pentru tratamentul meteorismului abdominal, indigestiei și hipercolesterolemiei.

Care sunt beneficiile turmericului asupra plantelor?

Beneficiile turmericului nu se opresc aici, deoarece acest condiment este un aliat foarte valoros în tratarea plantelor.

Principalele sale avantaje în grădină sunt:

- vindecă bolile plantelor,

- are acțiune fungicidă,

- respinge dăunătorii și insectele, care invadează plantele.

Pune rozmarin pe calorifer: trucul pentru o casă parfumată

Când vine vorba despre grădinărit, ai acces la o gamă largă de îngrășăminte chimice și pesticide industriale. Dar aceste substanțe sunt dăunătoare mediului. De asemenea, pot avea efecte periculoase asupra oamenilor și a animalelor. Pentru a evita aplicarea lor constantă, ar fi bine să apelezi la câteva alternative bazate pe agenți naturali. 

Această plantă erbacee conține o substanță numită curcumină, un antioxidant foarte puternic, care are efecte antimicrobiene și antiinflamatorii remarcabile. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, cucurmina are și beneficii uimitoare asupra plantelor.

Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

În special, turmericul are puterea de a elimina multe tipuri de boli. În loc să recurgi la tratamente chimice, este suficient să răspândești o cantitate suficientă de pulbere de turmeric pe zonele infectate ale plantelor. În acest fel, poți trata cu ușurință anumite patologii comune precum mucegaiul alb, care apare din cauza unei ciuperci care atacă adesea culturile și plantele, mai ales în timpul schimbărilor de temperatură și când umiditatea este mare.

Pregătește un amestec din două părți cenușă și o parte turmeric și aplică-l pe plantă. Acest t remediu va acționa și ca un pesticid natural. Datorită mirosului puternic al condimentului, insectele și dăunătorii nu vor deteriora plantele.

Turmericul, un remediu natural pentru mușcăturile de insecte

În timpul lucrărilor  de grădinărit, este dificil să scapi de micile răni accidentale și alte mușcături de insecte.  

Pune un cățel de usturoi în toaletă înainte de a merge la culcare. Trucul pe care nu-l vei regreta

Grădinarii cu experiență au micile lor trucuri pentru a reduce durerea, inclusiv utilizarea turmericului. Este remediul perfect pentru a calma rănile și iritațiile pielii. Într-adevăr, această substanță are o acțiune antiinflamatoare și emolientă, care reduce rapid mâncărimea și disconfortul. Drept bonus, turmericul va dezinfecta pielea și o va proteja împotriva unui posibil risc de infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel