De ce să pui o lămâie în mașina de spălat. Toate gospodinele fac asta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune o lămâie în mașina de spălat! Toate gospodinele fac asta. Foto: Freepick @freepik
Pune o lămâie în mașina de spălat! Toate gospodinele fac asta. Foto: Freepick @freepik

De ce să pui o lămâie în mașina de spălat. Vei scăpa de o problemă deranjantă, cu care se confruntă toate gospodinele.

Lămâia este renumită pentru gustul său unic și deosebit, dar nu numai. Într-adevăr, acest fruct citric poate înlocui și anumite produse de curățare, datorită proprietăților sale de detartrare, dezinfectare și de îndepărtare a petelor.

Lămâia poate fi folosită chiar și în mașina de spălat haina. Descoperă în acest articol de ce trebuie să faci asta! Fără mai multe detalii, află de ce ar trebui să pui lămâie în mașina ta de spălat.

Uleiul pentru bebeluși este bun pentru curățarea casei. Iată ce trebuie să faci

În lipsa întreținerii regulate, se acumulează mucegai pe garniturile mașinii de spălat. Pentru a remedia acest lucru, poți oricând să apelezi la lămâie. Într-adevăr, datorită proprietăților sale antibacteriene, lămâia te va ajuta să cureți mașina de spălat.

Amestecând suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu, vei obține o soluție naturală eficientă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faci următoarele:

- taie o lămâie în jumătate;

- pune una dintre cele două jumătăți de lămâie într-o șosetă curată;

- adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu;

- pune șoseta în mașina  de spălat și pornește un ciclu de spălare fără haine.

Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider: trucul care rezolvă o problemă uriașă

La sfârșitul ciclului de spălare, mașina va fi mai curată, iar mirosurile neplăcute vor fi eliminate.

Cum se curăță mașina de spălat rufe folosind alte produse naturale?

Folosind-o în fiecare săptămână, mașina de spălat poate acumula murdărie și poate emite mirosuri neplăcute, care vor avea consecințe asupra hainelor. Cum se poate remedia  această situație? Iată câteva sfaturi care vă vor fi foarte utile.

Hainele tale nu vor mai fi decolorate. Trucul frunzelor de dafin te va cuceri

Sare și oțet alb. Pune oțet și sare în tamburul mașinii de spălat și pornește un ciclu de spălare. Așa vei scăpa de orice miros neplăcut.

Spălarea fără haine la 90°C.  Rularea mașinii de spălat în gol, la o temperatură de 90°C, ajută la menținerea curățeniei. Într-adevăr, dacă mașina este goală nu se va introduce murdărie nouă în tambur sau în garnitură. În plus, această spălare va elimina mirosurile neplăcute și va elimina mucegaiul.

Săpun negru. Îl poți folosi pentru a curăța cuva, folosind o perie moale sau o periuță de dinți. Tot ce trebuie să faci este să-l impregnezi peria cu săpun negru și să-ți freci apoi cuva mașinii de spălat. În acest fel, vei putea scăpa de toată murdăria.

Perdeaua de duș, locul potrivit pentru bacterii și mucegai. Cum se curăță și cum se spală rapid

Bicarbonat de sodiu.  Această pulbere albă este foarte eficientă în prevenirea și combaterea calcarului acumulat în mașina de spălat. Toană o ceașcă de bicarbonat de sodiu în tamburul mașinii și pornește un ciclu de spălare.

Apă cu oțet.  Această soluție va curăța perfect tamburul mașinii de spălat. Pentru a face acest lucru, înmoaie o cârpă în apă cu oțet și șterge cuva, garnitura și ușa mașinii de spălat. De asemenea, poți curăța și sertarul pentru detergent folosind această soluție.  

Săpun de Marsilia: Acest săpun ecologic îți permite să cureți garnitura mașinii  de spălat fără a o deteriora. Pentru a face acest lucru, impregnați o perie moale cu săpun de Marsilia și freacă ușor garnitura. După aceea, clătește mașina de spălat și lasă ușa deschisă pentru a preveni formarea mucegaiului. Ținând cont de aceste sfaturi, vei prelungi durata de viață a mașinii  de spălat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel