Hainele tale nu vor mai fi decolorate. Trucul frunzelor de dafin te va cuceri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Hainele tale nu vor mai fi decolorate. Trucul frunzelor de dafin te va cuceri. Foto: Freepick @wayhomestudio
Hainele tale nu vor mai fi decolorate. Trucul frunzelor de dafin te va cuceri. Foto: Freepick @wayhomestudio

Hainele tale își vor păstra culorile și după mai multe spălări, dacă ții cont de unele trucuri folosite de gospodinele pricepute.

Te întrebi adesea de ce hainele tale de calitate se decolorează? În loc să fii atât de pesimist și să renunți repede la o haine, de ce să nu eviți  anumite greșeli fatale care îți strică hainele? Pentru că da, de cele mai multe ori, obiceiurile proaste de spălat sunt cele care interferează cu aspectul original al hainelor.

Cu puțină vigilență și  cu ingredientele potrivite, decolorarea hainelor nu va mai fi relevantă.  Află din acest articol cum să eviți decolorarea hainelor? Cum să recuperezi o haină decolorată cu oțet alb? 

Plapuma nu încape în mașina de spălat? Iată cum o poți curăța

Când vine vorba de spălat, fiecare are propriile obiceiuri. Și, acestea nu sunt întotdeauna ideale. Din ușurință sau lene, ne-am impus un fel de ritual pe care îl respectăm. Cu toate acestea, rufele tale au de suferit. Totuși, vezi că ceva nu este în regulă: puloverul tău se micșorează, pantalonii s-au lărgit, hainele miros a mucegai când tocmai au fost spălate, iar  cămașa ta albă a devenit roz!

Dacă nu vrei ca hainele tale sa ajungă să se deterioreze în timp, trebuie neapărat să ții cont de câteva detalii esențiale. Ai o problemă cu hainele decolorate? Fii sigur, există soluții la toate. Iată câteva sfaturi simple pentru a evita decolorarea hainelor.

Cum să previi decolorarea cămășilor?

Punând rufele în tambur și apăsând butonul, pare o joacă de copii. Dar nu este atât de evident pe cât ai putea crede. Dacă nu respectați anumite reguli la litera, așteptați-vă să fiți martor la pagube iminente (și uneori chiar ireparabile), fie că este vorba de decolorare, pete galbene sau chiar pată. 

Ține insectele departe de casă cu un ingredient ieftin din bucătărie

Cine nu a scăpat, din greșeală, un ciorap roșu între hainele albe, care la finalul ciclului de spălare capătă o nuanță roz? Nu te panica, deoarece se poate întâmplă tuturor. Ei bine, pentru a anticipa o posibilă greșeală de acest tip, există un sfat genial. Vei avea nevoie de un singur ingredient: sare grunjoasă. Sarea este un excelent fixator de culoare care ajută la conservarea fibrelor țesăturilor.

Iată pașii de urmat:

Umple un lighean cu apă și toarnă o mână de sare grunjoasă. Se amestecă bine până se dizolvă complet. Întoarceți cămășile pe dos și lasă-le în această apă maxim 30 de minute.  După această prespălare, pune hainele albe în mașina de spălat. Vei fi încântat de rezultată și vei vedea că toane hainele tale albe își vor păstra strălucirea mai mult timp.

Elimină mirosurile urâte din baie cu apă de gură. Iată ce trebuie să faci

Notă: Există tendința de a crede că hainele se estompează din cauza țesăturii de proastă calitate. Acest lucru nu este în întregime adevărat. Bumbacul, de exemplu, fiind o țesătură naturală, își pierde inevitabil culoarea după câteva spălări. 

Trucul cu frunze de dafin

Pe lângă sarea grunjoasă, mai există un alt remediu casnic pe care trebuie să-l încerci.  De data aceasta trebuie să folosești frunze de dafin. Da, pare neobișnuit, dar acest truc are  rezultate uimitoare. Această plantă are, de asemenea, capacitatea de a păstra în mod eficient culoarea hainelor. Într-adevăr, infuzia din frunze de dafin previne decolorarea și păstrează starea generala a fibrelor.

Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum le poți refolosi

Operația este foarte simplă:

Fierbe un litru de apă. Când apa fierbe, se adaugă câteva foi de dafin și se lasă pe foc aproximativ 15 minute. După ce a trecut acest timp, stinge  focul, scoate frunzele și  toarnă această infuzie într-un lighean. Înmoaie hainele timp de o oră. Apoi, stoarce-le corect și pune-le în mașina de spălat ca de obicei.

Cum să repari culoarea unei haine noi?

Tocmai ți-ai cumpărat o haină roșie superbă și îți faci griji că se va estompa culoarea? Nu trebuie să-ți faci griji, dacă vei urma aceste sfaturi. Pentru a proteja strălucirea hainelor noi, asigură-te că cureți petele de pe haine cu apă rece și detergent pentru a limita spălările repetate. Pentru că, nu există niciun mister: dacă culorile se estompează atât de repede, poate fi din cauza frecvenței excesive de spălare.

Cum să recuperezi o haină decolorată cu oțet alb?

Foarte des, reziduurile de detergent sunt cele care provoacă decolorarea rufelor. Din fericire, există un remediu eficient care este ideal pentru această problemă: oțetul alb.

Acest agent de albire ajută la protejarea hainelor albe și revigorează culoarea articolelor colorate.  Toană ½ cană de oțet alb în compartimentul pentru balsam al mașinii de spălat.  

Pentru a preveni ca rufele tale să iasă decolorate, sarea este un aliat puternic. Toarnă  aproximativ ½ cană de sare în cuvă înainte de a vă pune hainele. Apoi rulează un ciclul de spălare fără a adăuga detergent. Și iată, culoarea hainelor tale va fi strălucitoare.

Curăță mașina de spălat cu acid citric. Iată trucul de care te vei îndrăgosti

Spală hainele cu apă rece pentru a fixa culorile și pentru a le proteja pentru o lungă perioadă de timp.

Regula generală: spală hainele pe dos. Acest lucru  se aplică nu doar blugilor și pantalonilor. Toate articolele de îmbrăcăminte trebuie întoarse pe dos înainte de spălarea la mașină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel