Plapuma nu încape în mașina de spălat? Iată cum o poți curăța

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Plapuma - Foto: Freepick @karlyukav @wayhomestudio
Plapuma - Foto: Freepick @karlyukav @wayhomestudio

Plapuma este murdară și trebuie spălată? Ce să faci dacă plapuma nu încape în mașina de spălat? 

La fel ca cearșafurile și pernele, plapumele și pilotele au nevoie de îngrijire atentă. Aceste obiecte sunt într-adevăr garanția unui somn bun, atunci când nopțile sunt mai răcoroase. Singurul dezavantaj este că o plapumă nu încape întotdeauna în tamburul mașinii de spălat. Din fericire, există o soluție ca să o cureți acasă și la un cost mai mic. 

Nu arunca uleiul uzat în chiuvetă: iată 3 moduri inteligente pentru a-l reutiliza

La sfârșitul iernii, este timpul să pui plapuma deoparte. Dar, în primul rând, trebuie să o speli, deoarece plapuma acumulează murdărie, praf, transpirație și tot felul de mirosuri. Pe scurt, aceste elemente favorizează proliferarea bacteriilor. Desigur, o spălare la mașină o dată pe an pare a fi cea mai potrivită soluție. Dar ce să faci când dispozitivul tău nu are o capacitate mare? 

Ține insectele departe de casă cu un ingredient ieftin din bucătărie

O mașină de spălat este concepută pentru a susține o anumită încărcătură de haine. În general, o mașină de spălat de 5 kg poate spăla perfect o plapumă cu dimensiunile de 140 x 200 sau 200 x 200. Cu toate acestea, când plapuma este puțin mai groasă, sarcina devine mai complicată. Pentru a evita deteriorarea plapumei, ai la dispoziție mai multe opțiuni: fie o duci la o curățătorie chimică, fie o speli acasă, urmând metoda de mai jos.

Nu poți spăla plapuma în mașina de spălat? Cel mai simplu mod este să o scufunzi în cadă și să o speli manual.  Dar înainte de a începe, ar trebui să verifici eticheta  pentru a păstra cel mai bine materialele. 

Elimină mirosurile urâte din baie cu apă de gură. Iată ce trebuie să faci

Iată cum să pregătești o baie de produse naturale pentru plapuma ta.

Pentru început, înmoaie plapuma în cada plină cu apă fierbinte. Apoi adaugă o cană de bicarbonat, una de oțet alb, una de detergent sau săpun de Marsilia. Se lasă să acționeze peste noapte. A doua zi, freacă petele apoi clătește bine plapuma.

Stoarce plapuma bine. Dacă umplutura este jos, evită să răsucești plapuma prea mult. Tot ce trebuie să faci este să o agăți în aer liber pentru a se usca în mod natural. Plapuma ta este urată și proaspătă!

Cum să speli manual o plapumă mare?

Cauți mai multe sfaturi despre cum să speli eficient o plapumă voluminoasă? Există și alte sfaturi, care se bazează pe produse 100% naturale.  Plapuma are adesea pete de transpirație. Însă bicarbonatul de sodiu o poate curăța temeinic.  

Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum le poți refolosi

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faci o pastă din bicarbonat de sodiu amestecat cu apă în părți egale. Freacă petele cu această pastă, apoi pune plapuma în cada plină cu apă.

Lămâia este un fruct citric care face minuni pe lenjeria albă, inclusiv pe plapumele care se pătează în timp. Pentru a profita de proprietățile sale de albire înmoaie o cârpă albă curată într-un lighean cu apă și suc de lămâie. Apoi freacă petele încăpățânate și zonele murdare de pe plapumă.

Cum se spală o plapumă în mașina de spălat?

Spălarea plapumei în mașina de spălat poate fi la fel de eficientă cu condiția să iei câteva măsuri de precauție. Înainte de a vă pune plapuma în mașina de spălat, îndepărtează husa, apoi verifică dacă există găuri, astfel încât umplutura să nu iasă.

Pune plapuma în cuva mașinii de spălat și respectă temperatura de spălare specificată pe etichetă. În general, se recomandă o temperatură scăzută între 40° și 60°. Un alt sfat bun: adaugă în cuvă mingi de tenis pentru a păstra aspectul umflat al plapumei. Și, în sfârșit, nu uita să verifici dacă tamburul poate suporta greutatea plapumei. 

Cum să atragi bogăția și prosperitatea. Ține aceste plante în casă

Dacă reușești să închizi ușa mașinii de spălat și dacă plapuma nu este înghesuită în interior, este semn bun! Dar cel mai bine este mai bine să respecți capacitatea de spălare a mașinii de spălat.

Pentru o plapumă de 220X240cm, capacitatea tamburului mașinii de spălat ar trebui să fie de 10 kg. Pentru o plapumă de 240×260 cm, capacitatea tamburului mașinii de spălat trebuie să fie de 12 kg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel