Prepară detergent de casă cu săpun de Marsilia. Rețeta, pas cu pas

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prepară detergent de casă cu săpun de Marsilia. Rețeta, pas cu pas.Foto: Freepick@freepik
Prepară detergent de casă cu săpun de Marsilia. Rețeta, pas cu pas.Foto: Freepick@freepik

Prepară detergent de casă și hainele tale vor fi curate, proaspete și moi.

În ciuda zecilor de detergenților lichizi industrial de pe piață, niciunul nu-ți place? Pe lângă faptul că acești detergenți din magazine sunt plini de agenți chimici, rezultatul nu este pe măsura așteptărilor tale.

Dacă soluția ar fi folosirea detergenților din produse naturale? Ce spui de un detergent de casă, făcut din săpun de Marsilia? 

Obiectele care aduc ghinion în casă. Scapă imediat de ele

Pentru o dizolvare completa a tuturor petelor de pe haine, nu este nevoie sa folosești litri de detergent, mai ales dacă hainele sunt delicate! Pentru un rezultat mai bun, avem soluția: detergent de casă pe bază de săpun de Marsilia.

Este timpul să te gândești la mediul înconjurător și să adopți o abordare ecologică. În acest caz, este recomandat să-ți pregătești propriul detergent de casă. Ești tentat?  Ce bine, avem o rețetă simplă, rapidă și economică pentru tine!

Uleiul pentru bebeluși este bun pentru curățarea casei. Iată ce trebuie să faci

În ceea ce privește materiile prime, vei avea nevoie doar de ingrediente naturale pe care le vei găsi în baie. De data asta nu vei avea nevoie de oțet alb, chiar dacă eficiența lui este bine cunoscută.

Pentru realizarea detergentului de casă, vei avea nevoie de două ingrediente naturale principale și anume: săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu.  

În primul rând, va trebui să obții fulgi de săpun. Fulgii de săpun de Marsilia sunt, în general, oferiți spre vânzare fie în magazine, fie online. Dar, știi că îi poți face ușor acasă?  Pur și simplu, dă săpunul prin răzătoare. În cel mai scurt timp, vei obține fulgi de săpun de Marsilia! 

Înainte de a începe prepararea detergentului, în afară de săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu, vei avea nevoie de următoarele: o cratiță mare, o găleată, o spatulă de lemn, o pâlnie, un bidon de detergent vechi, gol, curat de 3 litri, 2 litri de apă clocotită, 1 litru de apă rece, 100 grame de săpun de Marsilia ras, 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 20 de picături de ulei esențial la alegere ( lavandă, portocală, lămâie).

Nu mai arunca niciodată cojile de usturoi. Iată cum le poți refolosi

Fulgii de săpun de Marsilia se pun în găleată. Se încălzesc cei 2 litri de apă, apoi se toarnă apa fierbinte în găleată și se amestecă totul cu o spatulă de lemn.

Adaugă bicarbonatul de sodiu și amestecă. Detergentul se lasă să stea 24 de ore. Amestecul se gelifică și creează un bloc de săpun. Adaugă apă rece și amestecă din nou până  vei obține un amestec omogen. Adaugă uleiul esențial la alegere. La final, toarnă detergentul într-un bidon gol, folosind o pâlnie.

Recipientul care conține detergentul se agită energic înainte de fiecare utilizare, astfel încât să fie omogen. Folosește echivalentul unui dop la fiecare spălare.

Detergentul de rufe de casa este la fel de eficient ca detergentul de rufe convențional. Trebuie doar să găsești doza potrivită necesară pentru fiecare spălare. Se iau în considerare duritatea apei, greutatea rufelor și gradul de murdărire.

Curăță frigiderul în câteva secunde cu trucul magic al foliei alimentare

Trebuie să știi că detergentul de casă pe care va trebui să-l faci nu va conține agenți de spumare sau substanțe chimice dure care ar putea deteriora sau înfunda mașina ta scumpă de spălat. 

Dezavantajele detergentului de casa

Deși este ușor de preparat, mai ieftin și conține mai puține chimicale decât cea comercializată în supermarketuri, detergentul de casă poate avea anumite dezavantaje:

- este posibil ca hainele tale să nu fie la fel de moi la atingere, deoarece detergentul de casă nu va conține aditivi;

- unele pete pot fi mai dificil de îndepărtat, deoarece detergentul de casă nu conține agenți puternici;

- detergentul de casă poate să nu reacționeze bine dacă apa este dură.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel