Curăță frigiderul în câteva secunde cu trucul magic al foliei alimentare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Curăță frigiderul - Foto: Freepick @muravev
Curăță frigiderul - Foto: Freepick @muravev

Curăță frigiderul repede, folosind un produs din bucătărie la care nu te-ai gândit niciodată. 

Pentru a menține o bună igienă și pentru a evita riscul contaminării alimentelor, curățarea și dezinfectarea frigiderului este esențială. Care sunt cele mai bune practici de aplicat pentru a curăța corect frigiderul?

Descoperă în acest articol sfaturile pentru a dezinfecta temeinic frigiderul și pentru a-ți proteja astfel sănătatea. Cum să cureți frigiderul fără a-l deconecta din priză? Cum să cureți o garnitură mucegăită de la frigider cu un truc simplu?

Curăță perfect ferestrele. Adaugă o lingură din acest produs în apă și efectul te va surprinde

Frigiderul este o aparat electrocasnic de neînlocuit, de aceea este important să-l întreții corect. Aceasta include curățarea lunară, care este, însă, o activitate plictisitoare. Din fericire, există un truc simplu și eficient pentru a ușura curățarea frigiderului.

Murdăria din interiorul frigiderului poate provoca mirosuri neplăcute și îi poate scurta durata de viață. În plus, unele alimentele se pot strica mai repede, iar unele pot absorbi mirosurile neplăcute, ca să nu mai vorbim de riscurile pentru sănătate.

Golirea completă a frigiderului pentru a curăța toate rafturile, sertarele și accesoriile îți consumă timpul. Dacă mai verși un sos sau  ă cu iaurt se sparge, curățarea pspargi un ou, curățarea este și mai dificilă.

Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă. Ai nevoie de 3 ingrediente și e gata în 5 minute

Trucul cu folie de plastic este o modalitate simplă și eficientă de a curăța frigiderul. Pur și simplu acoperă cu folie de plastic zonele din frigider, care tind să se păteze cel mai mult sau care sunt mai greu de curățat, cum ar fi rafturile de jos sau de sus.

Ori de câte ori unul dintre aceste rafturi se pătează, tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi cu grijă folie de plastic murdară și să o înlocuiești cu una nouă. Acest truc menține frigiderul curat și fără pete nedorite.

Pentru ca această metodă să fie eficientă, este important să întinzi bine folia de plastic pentru a preveni ruperea sau crearea de cute. De asemenea, se recomandă schimbarea foliei de plastic în fiecare săptămână, chiar dacă nu este murdară.

Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

Pe scurt, acest truc simplu va menține frigiderul curat și îi va prelungi durata de viață. Așa că nu mai ezita și încearcă-l chiar acum!

Cum să dezinfectezi frigiderul?

Pentru curățarea profundă, cel mai bine este să utilizezi bicarbonat de sodiu. Acesta este unul dintre cele mai utilizate produse de curățare ecologică, alături de oțet. Datorita bicarbonatului de sodiu, poți curata o multitudine de suprafețe si elemente ale casei: de la cadă, la petele de pe covoare, chiuvetă și frigider.

Pentru a curăța frigiderul, amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu, puțin suc de lămâie  și un litru de apă. Apoi curăță interiorul frigiderul cu acest amestec, folosind o cârpă. Cu această combinație simplă, vei elimina germenii și bacteriile din interiorul frigiderului.

Parfumează toată casa când dai cu aspiratorul: un truc simplu, dezvăluit de gospodinele istețe

Un alt truc pentru a curăța interiorul frigiderului este să folosești apă sărată. Amestecă o mână de sare în aproximativ 4 litri de apă caldă și freacă interiorul frigiderului cu un burete.

În cazul în care garnitura frigiderului are mucegai sau resturi de mâncare, urmează acest truc. Umezește garnitura frigiderului. Adaugă pastă de dinți pe perie și freacă toată garnitura de cauciuc. Clătește apoi cu o cârpă curată, umezită cu apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel