Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă. Ai nevoie de 3 ingrediente și e gata în 5 minute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă, făcută în casă, în 5 minute. Foto: Freepick @user21638329
Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă, făcută în casă, în 5 minute. Foto: Freepick @user21638329

Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor, rapid și ușor, cu câteva produse din bucătărie.

Ce poate fi mai inestetic decât ramele ferestrelor de termopan, care s-au îngălbenit? Aceasta este dovada că au fost neglijate o perioadă și că murdăria s-a acumulat de-a lungul timpului. De fapt, nu este vorba de neglijență, ci de faptul că această activitate este plictisitoare, mai ales că anumite colțuri sunt foarte greu accesibile.

Există diverse trucuri simple și foarte eficiente pentru a curăța rapid această zonă îngălbenită.

Pune un cățel de usturoi în toaletă înainte de a merge la culcare. Trucul pe care nu-l vei regreta

Pentru a albi ramele ferestrelor de termopan, iată câteva remedii pe care trebuie neapărat să le încerci!

În prezent, majoritatea caselor au ferestre de termopan. Cu toate acestea, de-a lungul anilor și din lipsa întreținerii regulate, ramele ferestrelor devin galbene. Condițiile climatice sunt, în general, responsabile pentru această culoare inestetică: razele soarelui, ploaia, zăpada, fumul, praful și alți poluanți prezenți în atmosferă.

Pentru a evita această culoare inestetică, de îndată ce observi petele galbene, care apar pe ramele ferestrelor, trebuie să le cureți imediat. Dacă amâni, petele vor fi și mai greu de îndepărtat.

Pune oțet alb în mașina de spălat. Motivele geniale dezvăluite de gospodine

Iată câteva remedii care vor elimina aceste pete galbene de pe ramele ferestrelor de termopan.

Rețeta 1: oțet și suc de lămâie

90 ml oțet,

120 ml apă,

30 ml suc de lămâie.

Pune toate produsele într-o sticlă cu pulverizator și amestecă bine. Apoi, pulverizează  ramele ferestrelor de termopan. Se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute. După acest timp, cu o cârpă umedă din microfibră îndepărtează tot excesul de lichid. Ramele ferestrelor vor fi curate și vor arăta grozav!

Scapă de mirosurile neplăcute din dulap cu ajutorul unui ingredient din bucătărie

Rețeta 2: săpun și apă caldă

Această soluție este foarte ușoară și practică! Un săpun solid se dă prin răzătoare. Amestecă așchiile obținute cu apă călduță. Cu un burete ușor abraziv, înmuiat în această apă, poți curăța zonele îngălbenite ale ramelor ferestrelor. 

Rețeta 3: oțet și apă

Pentru a curăța geamurile din termopan, trebuie să diluezi câteva linguri de oțet alb în apă. Apoi aplică soluția pe suprafețele de curățat cu un burete moale. Freacă până când petele dispar, apoi clătește cu apă curată.

Gospodinele cu experiență pun lămâie pe mătură. Trucul simplu care-ți va face viața mai ușoară

Rețeta 4: cu peroxid de hidrogen 

Pentru a reda culoarea ferestrelor din termopan, poți folosi peroxid de hidrogen. Umezește  un burete cu peroxid de hidrogen și șterge ramelor ferestrei până când petele dispar.

Rețeta 5: cu bicarbonat de sodiu

Dacă descoperi că petele sunt încăpățânate și persistente, bicarbonatul de sodiu te va salva. Acest agent de îndepărtare a petelor este renumit pentru performanța sa de curățare.

Amestecă un pahar de bicarbonat de sodiu cu apă călduță și suc de lămâie. Vei obține o pastă fină. Aplică pasta pe rame cu un burete moale și freacă-le bine. La final clătește.

Evită aceste produse atunci când cureți geamurile de termopan

Chiar dacă ferestrele din termopan par solide și durabile, ele sunt totuși delicate și se pot deforma la contactul cu anumite produse. Prin urmare, nu este recomandată aplicarea anumitor substanțe, precum înălbitorul sau soda caustică.

Scapă ușor de mucegaiul de pe tavan cu un ingredient surprinzător pe care îl ai în casă

Aceste produse de curățare pot toci și mai mult ramele sau chiar pot decolora plasticul. Înălbitorul poate provoca o reacție chimică dezastruoasă care îngălbenește și mai mult ramele.

De asemenea, ramele nu trebuie frecate cu perii sau hârtie abrazivă. Întreținerea necorespunzătoare poate lăsa zgârieturi urâte pe ramele ferestrelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel