Patru trucuri care te scapă de mirosul de transpirație de pe haine

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Miros transpiratie haine - Foto: Freepick
Miros transpiratie haine - Foto: Freepick

Patru trucuri, dezvăluite de gospodinele cu experiență, te vor ajuta să scapi de mirosul de transpirație de pe haine.

Transpirație, fum de țigară, miros de mâncare! Hainele noastre pot absorbi rapid aceste mirosuri puternice, chiar dacă sunt foarte curate. Și te simți penibil, mai ales dacă ești înconjurat de oameni și nu ai posibilitatea să-ți schimbi hainele.

Unii se dau discret cu parfum, dar aceasta nu este cea mai bună opțiune, deoarece duce la un cocktail de mirosuri destul de neplăcute.

Nu lăsa hainele umede în mașina de spălat. Greșeala pe care ai făcut-o până acum

Este firesc să transpiri. Intensitatea  mirosului de transpirație diferă de la persoană la persoană și unele sunt mai puțin norocoase decât alții. Vinovată de aceste mirosuri neplăcute este o bacterie numită „Staphylococcus hominis”.

Bacteria provoacă acest miros și tinde să prolifereze în axile. Concret, imediat ce începi să transpiri, apare un fenomen complex de descompunere care provoacă imediat acest miros neplăcut.

Pe lângă mirosul dezamăgitor, pe hainele rămân și urme galbene. Trebuie să acționezi foarte repede, deoarece, dacă se usucă, urmele de transpirație rămân ca niște pete galbene pe țesătură, greu de îndepărtat. Uneori este destul de greu să neutralizezi aceste mirosuri neplăcute. Cu metodele de spălare potrivite, vei reuși.

De ce să pui o lămâie în mașina de spălat. Toate gospodinele fac asta

Tratează problema, folosind patru trucuri și ingrediente naturale cu proprietăți remarcabile de deodorizare. 

1. Rozmarin. Planta este atât de versatilă încât rezolvă o mulțime de probleme. Rozmarinul poate să elimine mirosul enervant de transpirație de pe haine. Așadar, avantajul acestui remediu este că este foarte fiabil pentru persoanele care transpiră mult și a căror transpirație este foarte acidă. 

Umple un lighean  cu apă fierbinte. Adaugă câteva ramuri de rozmarin, chiar și mai multe dacă se poate, deoarece cu cât sunt mai multe, cu atât sunt mai eficiente. Înmoaie un  burete în această apă, apoi pune câteva picături de săpun. Tot ce trebuie să faci este să îndepărtezi petele de transpirație de pe haine. Astfel, mirosul sufocant va fi eliminat cât ai clipi. Fără stres, fără efort și fără a cheltui un ban! Acest remediu nu îți decolorează hainele!

Obiectele care aduc ghinion în casă. Scapă imediat de ele 

2. Bicarbonat de sodiu. În afară de rozmarin, poți miza și pe  bicarbonatul de sodiu, unul dintre cele mai cunoscute produse de curățare de uz casnic.

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu un pahar cu apă. Aplică pasta obținută pe zona îmbrăcămintei care emană mirosul urât. Pentru mai multă eficiență, lasă să acționeze peste noapte.

De ce este această metodă cu adevărat benefică? Deoarece acest produs nu necesită spălarea îmbrăcămintei pentru a elimina mirosul de transpirație. Deci îl poți folosi în orice situație de urgență.  

Uleiul pentru bebeluși este bun pentru curățarea casei. Iată ce trebuie să faci

3. Oțet alb. Datorită acidității sale, și oțetul este renumit pentru proprietățile sale de curățare și de îndepărtare a petelor. Ca bonus, oțetul are o acțiune puternică împotriva mirosurilor neplăcute.

Amestecă în părți egale apă și  oțet alb. Înarmează-te cu un pulverizator și aplică acest lichid pe suprafețele afectate de transpirație. Lasă să acționeze 10 minute și spală hainele ca de obicei.

Pune un castron cu bicarbonat de sodiu în frigider: trucul care rezolvă o problemă uriașă

 4. Lămâie. Acest fruct este un odorizant de primă alegere. Lămâia are atuuri nebănuite în acest domeniu. Nu doar că te va scăpa de mirosul sufocant, dar va elimina  petele și va lăsa un parfum proaspăt delicat.

Amestecă în părți egale apă și suc de lămâie. Folosind o cârpă sau un burete, aplică soluția pe părțile îmbrăcămintei care miros urât. Se lasă să acționeze doar câteva minute, altfel riscă să distrugă fibrele țesăturii. Apoi spală hainele ca de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel