Curmalele: cum te pot ajuta să slăbești sau să reglezi nivelul glicemiei

Angela Sabău |
Data publicării:
Curmalele
Curmalele

Curmalele sunt fructe dulci, dar dinte cele mai sănătoase. Nutriționiștii spun chiar că acestea pot ajuta la pierderea în greutate.

Curmalele sunt fructe dulci comestibile ale plantei de palmier curmal. Aceste fructe au fost un aliment de bază pentru Orientul Mijlociu și India de mii de ani. Curmalele au multe beneficii pentru sănătate și fac și mâncăruri grozave.

Deci, este necesar să mâncați curmale în mod regulat. Dacă consumați trei curmale în fiecare zi, atunci acestea vor face minuni pentru corpul dumneavoastră, îmbunătățind multe probleme de sănătate.

Iată ce efect au în organism curmalele:

Curmalele sunt pline de fibre sau carbohidrați buni care vă oferă senzația de sațietate. De asemenea, previn o creștere bruscă a glicemiei și a absorbției grăsimilor. Au acizi grași nesaturați care reduc inflamația, care este responsabilă de obezitate, rezistență la insulină, diabet etc. Deci, acizii grași ajută la pierderea în greutate. Este o sursă potențială de proteine ​​care potolește foamea, ajutând astfel la pierderea în greutate prin reducerea senzației de foame. Proteinele sunt, de asemenea, importante pentru a construi și repara mușchii. Curmalele au antioxidanți care protejează de deteriorarea radicalilor liberi și reduc inflamația. Elimină toxinele, îmbunătățesc digestia și metabolismul, care este o cheie pentru pierderea în greutate.

Modalități de a face curmalele mai gustoase:

Scoateți sâmburii și umpleți-le cu nuci sau orice alte fructe uscate. De asemenea, puteți adăuga curmale mărunțite la salate și / sau orice deserturi pentru a evita zahărul rafinat. Adăugați curmalele pentru lapte, cremă, iaurt, scufundări, prăjituri etc. Dar asigurați-vă că nu folosiți zahăr rafinat în el.

Este bine să consumați 4-6 curmale în fiecare zi pentru a vă satisface pofta de dulce, fără a consuma calorii nesănătoase. Acest lucru va ajuta în cele din urmă la pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel