De ce ar trebui să îți schimbi parfumul toamna. Care este motivul pentru care nu ar trebui să folosești același parfum pe tot parcursul anului

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce ar trebui sa iti schimbi parfumul toamna - FOTO: Freepik@stellar
de ce ar trebui sa iti schimbi parfumul toamna - FOTO: Freepik@stellar

De ce ar trebui să îți schimbi parfumul toamna. Ce rol joacă schimbarea temperaturii, umezeala și mirosul parfumului. Cum îți este afectată pielea.

De ce ar trebui să îți schimbi parfumul toamna. Acum, în septembrie, tranziția de la vară la toamnă poate lua o turnură destul de dramatică. Dintr-o dată, temperaturile scad, iar florile înflorite sunt înlocuite de frunze crocante în tonuri aurii. Așa cum v-ați îmbrăca în straturi pentru a vă adapta la schimbarea de sezon, ar trebui să vă adaptați și alegerea parfumului. 

Iată de ce ar trebui să vă schimbați parfumul în funcție de sezon

Temperatura afectează parfumul

Un motiv bun pentru a-ți schimba parfumul toamna este acela că parfumul este foarte sensibil la climă și va reacționa diferit în funcție de temperatură și umiditate. La temperaturi mai scăzute, parfumul nu se ridică la fel de bine ca în mediile calde, deoarece moleculele de miros se mișcă într-un ritm mult mai lent în aerul rece. 

Ca și în acest caz, corpul nostru se schimbă pentru a fi mai puțin ospitalier. Pielea noastră tinde să devină mai uscată în frig, ceea ce poate îngreuna ”lipirea” parfumului, deoarece moleculele de parfum sunt atrase de uleiuri.

Receptorii din nasul nostru se îngroapă instinctiv mai adânc pentru a se proteja de frig, ceea ce ne poate suprima ușor simțul olfactiv. Pentru a aborda acest aspect, ar trebui să schimbați parfumul ușor, de vară, cu parfumuri de toamnă mai bogate, cu o bază puternică, astfel încât parfumul dumneavoastră să dureze și să fie remarcat, potrivit Czech and Speake.

Vezi și: Cum trebuie, de fapt, să te speli la subraț. Care este ingredientul din bucătărie care îți curăță axilele în profunzime

Jonny Webber de la Perfume Direct explică știința din spatele motivelor pentru care ar trebui să vă schimbați parfumul pentru lunile mai reci.

”Temperatura pielii tale și a aerului pot avea un impact asupra modului în care miroase parfumul tău. Vremea caldă poate intensifica notele de parfum, dar și le poate face să se evapore mai repede.

Iarna, această rată de evaporare încetinește, dar s-ar putea să constați că aromele nu mai par la fel de puternice sau se pierd. În timp ce parfumurile mai grele, moscate și lemnoase sunt considerate a întruchipa lunile mai reci, multe persoane optează pentru aceste parfumuri deoarece au o longevitate mai bună pe vreme rece.

Având în vedere modul diferit în care corpul reacționează la parfumuri la temperaturi mai scăzute, toamna poate fi, de asemenea, un moment bun pentru a vă stratifica parfumurile pentru a crea un parfum complet personalizat și pentru a face tranziția parfumurilor de semnătură de la vară la toamnă fără a vă schimba complet aroma. 

Stratificarea parfumurilor este, de asemenea, ideală în cazul în care pur și simplu nu reușești să găsești ”unicul”, un parfum pe care îl iubești cu desăvârșire.

În schimb, aveți șansa de a vă crea propriul parfum de semnătură folosind parfumuri care vă plac deja. Prin stratificarea parfumului, puteți contribui, de asemenea, la prelungirea duratei generale a parfumului, deoarece pielea dvs. nu va absorbi toate uleiurile de parfum atât de repede”, spune Johny Webber, potrivit Well Being Magazine.

Vezi și: Care sunt etapele unei răceli. Ce poți să faci să îți treacă mai repede

Parfumul poate acționa ca un stimulent al stării de spirit

”Împreună cu debutul zilelor mai reci și mai întunecate, pentru mulți, acest lucru înseamnă și că poate începe tulburarea afectiv sezonieră. Parfumul are puterea de a ajuta la ridicarea și îmbunătățirea stării de spirit.

Căutați parfumuri care includ Ylang-Ylang, iasomie, vanilie și rozmarin, cunoscute pentru proprietățile lor de stimulare a dispoziției, sau alegeți un parfum care evocă amintiri fericite.

Nu uitați - nu există reguli stricte și rapide în ceea ce privește parfumurile, totul se reduce la alegerea personală. Să porți un parfum înseamnă să te faci să te simți bine, așa că alege ceva care îți va stimula starea de spirit atunci când vremea este rece și gri”, mai spune Webber.

Vezi și: Vitamina B1: rol important pentru sistemul nervos. Greșeala pe care o faci când gătești cu alimente bogate în tiamină

Ce note ar trebui să conțină parfumul pentru sezonul rece

Este momentul perfect pentru a îmbrățișa parfumuri mai îndrăznețe și influențe de sezon.

”Toamna este o perioadă bogată pentru simțuri - asistăm la schimbări dramatice în natură, temperatura scade și simțim nevoia de a hiberna și de a ne înveli în căldură. Este, de asemenea, o perioadă nostalgică, pe măsură ce ne apropiem de Crăciun și de sfârșitul anului.

Ca atare, în această perioadă a anului, începem să tânjim după parfumuri și arome diferite - îndepărtându-ne de parfumurile pe bază de apă, populare vara, și trecând la parfumuri mai profunde și mai complexe, în care notele de mijloc și de bază de mosc, chihlimbar, oud și lemn de santal joacă un rol mai important.

Adesea, aceste parfumuri pot părea copleșitoare și grele în lunile de primăvară și de vară, așa că, dacă sunteți un fan al acestor parfumuri mai profunde și moscate, acum este momentul perfect pentru a le îmbrățișa”, a mai subliniat Webber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel