Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Persoanele cu diabet de tip 1 se confruntă cu un risc semnificativ mai mare de fracturi din cauza osteoporozei.
Diabet tip 1, osteoporoza. Cercetătorii de la Institutul Rensselaer Polytechnic au început un studiu în care vor folosi noi tehnici de măsurare pentru a observa - la nivel atomic - efectul diabetului de tip I asupra oaselor și modul în care medicamentele ar putea reduce riscul de fractură.
"Ne uităm la mecanismele a ceea ce ar provoca o astfel de fragilitate. (...) Acest tip de înțelegere este esențial deoarece fracturile nu pot fi explicate sau anticipate complet folosind instrumentele clinice actuale. Îngreunarea acestei provocări este și mai dificilă este faptul că pare să existe o diferență între modul în care diabetul de tip 1 și tipul 2 afectează osul. Oamenii cu diabet de tip 1 se confruntă cu un risc mai mare de fractură pe viață decât cei cu diabet zaharat de tip 2", spune Deepak Vashishth, directorul Centrului pentru Biotehnologie și Studii Interdisciplinare (CBIS), care conduce această cercetare pentru Rensselaer.
Cercetătorii vor aduna probe de țesut osos de la pacienți, cu vârsta peste 50 de ani, care au diabet de tip 1, dar și de la pacienți fără boală, pentru comparație. Autorii studiului vor aplica o abordare nouă pe bază de proteine, care nu este utilizată în prezent pentru diagnosticul de fractură în clinici, pentru a înțelege modul în care diabetul de tip I modifică osul și îl face susceptibil de descompunere.
Tehnica inovatoare pentru măsurarea proprietăților biochimice ale țesutului osos a fost dezvoltată împreună cu Scott McCallum, directorul BioImaging și NMR Research Core Lab din CBIS. "Are ca obiectiv determinarea modului în care diabetul de tip I modifică relațiile dintre interfețele organice și anorganice din os - la scara atomică. De exemplu, echipa va analiza acumularea de produse finale de glicație avansate (AGE), care sunt produse atunci când zahărul devine disponibil în organism - așa cum se întâmplă frecvent la diabetici. AGE-urile sunt cunoscute că schimbă proteinele din os, modificând răspunsurile celulare, slăbind, de asemenea, structura generală a osului", se explică pe medicalxpress.
Cercetătorii vor să înțeleagă cum apar astfel de modificări fizice în diabetul de tip I și cum acestea schimbă rezistența mecanică a osului. Munca lor se va încheia abia peste 2-3 ani.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Ce trebuie să știi dacă nu mănânci carne. Adevărul te va surprinde. Nutriționiștii au dat verdictul.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.