De ce e bine să dormiți pe partea stângă. Efectele SURPRINZĂTOARE asupra sănătății

Dana Lascu |
Data publicării:
De ce să dormiți pe partea stâgă. Foto: Pixabay
De ce să dormiți pe partea stâgă. Foto: Pixabay

Dacă dormiți pe partea dreaptă, pe burtă sau pe spate, este timpul pentru o schimbare. Există mult mai multe beneficii pentru sănătate dacă dormiți pe stânga și veți simți modificările imediat ce vă schimbați poziția de dormit. Iată de ce: 

Reduce sforăitul

Dacă sforăiți de obicei, probabil că va trebui să îndurați gemetele constante ale partenerului, în timp ce ei trebuie să îndure sforăitul vostru de noapte. Ambii aveți de pierdut. Dacă dormiți pe partea stângă a corpului, însă, sforăitul se ameliorează. Când dormiți pe spate și sunteți într-un somn profund, maxilarul se relaxează și exacerbează sforăitul. 

Combate refluxul acid

Nu e sănătos să mâncați înainte de a merge la culcare. Dar dacă, din cauza stilului de viață modern aveți o cină târzie sau pur și simplu vă delectați cu ceva bun înainte de culcare, este posibil să suferiți de reflux acid în timpul nopții. Ei bine, cercetătorii spun că dormitul pe stânga poate atenua simptomele de reflux acid, pentru că acidul din stomac rămâne acolo, nu migrează spre esogaf sau mai jos de stomac din cauza poziției corpului. 

Vă ajută inima

Există și beneficii pentru inimă atunci când dormiți pe stânga, deoarece ajută la promovarea circulației sângelui prin corp. Deci, dacă suferiți de orice afecțiune a inimii, asta este o modalitate ușoară de a vă ajuta inima să-și facă treaba în timp ce dormiți.

Femeilor însărcinate 

Dacă sunteți gravidă și vă este greu să dormiți confortabil, s-ar putea să fiți surprinsă să aflați că există un motiv fizic pentru asta. Dormitul pe partea dreaptă face ca uterul să-și exercite presiunea asupra ficatului deoarece este situat pe partea dreaptă. Deci, când dormiți pe stânga, nu veți simți acest disconfort!

Vă ajută ganglionii limfatici

Un alt beneficiu surprinzător pentru sănătate este că ganglionii limfatici funcționează mai bine atunci când dormiți pe stânga. Dormitul în această poziție ajută corpul să filtreze cu ușurință lichidele prin sistemul dvs., dar când dormiți în dreapta, ganglionii limfatici funcționează mai lent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel