De ce Italia are mai puține cazuri de COVID decât Anglia. Opinia unui expert

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Un expert italian în sănătate publică spune că italienii au respectat măsurile impuse de autorități și de aceea acum situația în Italia ar fi mai bună decât în Spania, Franța și Marea Britanie.

Statul italian înregistrează zilnic, în medie, 1500 de cazuri pe zi, în timp ce Spania şi Franţa au raportat şi 10.000 de cazuri pe zi. În ceea ce priveşte locuitorii afectaţi, Spania a raportat o medie de 292 cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, iar Franţa 172. În Italia, cifra este de doar 33! 

Un expert în sănătate publică a declarat că ”nu există nicio dovadă că indivizii şi comportamentele sociale precum purtatul măştii, distanţarea sau evitarea adunărilor au fost mai bune în Italia decât în altă parte. Starea de urgenţă declarată la momentul potrivit şi prelungită a funcţionat mai bine în Italia decât în alte ţări care au ezitat să închidă, au închis mai puţine sectoare şi au redeschis mai repede”.

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel