De ce nu putem mânca sănătos. Dr. Tudor Ciuhodaru: Unde vedeți produse de calitate și la un preț accesibil?

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
manca - FOTO: Freepik
manca - FOTO: Freepik

Otrava din farfurie, o campanie DC Medical: Medicii trag un semnal e alarmă legat de calitatea produselor pe care le consumăm zi de zi. De ce nici măcar produsele de la producători nu sunt sănătoase.

Există mai multe motive pentru care poate fi dificil să adoptăm și să menținem o alimentație sănătoasă în viața de zi cu zi. Uneori, produsele alimentare sănătoase sunt mai greu de găsit sau sunt mai scumpe decât alternativele procesate sau fast-food-ul. Acest lucru poate face ca o alimentație sănătoasă să fie inaccesibilă pentru anumite persoane sau familii cu bugete mai strânse.

Într-o lume în care ritmul vieții este tot mai alert, mulți oameni se confruntă cu lipsa de timp pentru a găti mese sănătoase acasă. În plus, alimentele procesate sau fast-food-ul sunt adesea mai ușor de procurat și consumat în grabă.

De ce nu putem mânca sănătos

Piață - FOTO: Freepik

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL de ce nu putem mânca sănătos.

"Îi spunem omului să mănânce sănătos, dar unde vedeți produse de calitate și la un preț accesibil? E și problema prețului. Să nu mai vorbim de piețe. Să vedeți cum arată piețele din Iași. Zici că a trecut tsunami-ul.

Arată mai bine alea din Vaslui. Mai este sistemul european prin care este stimulat producătorul agricol, să îi dai subvenție, să producă hrană sănătoasă, să îi asiguri facilități de comercializare", a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Schimbările bruște de temperatură, impact asupra sănătății. Dr. Adrian Marinescu: Se văd la nivelul camerelor de gardă

50%+1 produse românești

Dr. Ciuhodaru a amintit și de o lege propusă în Parlamentul României, care ar fi avut scopul de a asigura că 50%+1 din rafturile de produse să fie ocupate cu alimente românești. Această măsură ar fi putut contribui la promovarea producătorilor locali și ar fi asigurat consumatorilor accesul la produse de calitate.

"Era o lege pe care am dat-o în Parlamentul României ca 50%+1 în raft să fie produse românești sau să faci piețe volante ca să ai garanția că producătorul real, nu speculantul, îți vinde marfă de calitate.

Vezi și: Ce boală se ascunde în spatele maniei controlului. Radu Leca: Are legătură cu nevoia de a fi vizibil

Pseudo-producătorul nici nu știi ce îți vinde, nu știi ce calitate are. Te trezești că ai "producători" cu cantități de legume cât toată Europa", a mai explicat dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

În plus, în unele comunități sau zone, accesul la alimente proaspete și naturale poate fi limitat, iar opțiunile disponibile pot fi mai puțin sănătoase.

* DC Medical a lansat o nouă campanie intitulată Otrava din farfurie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel