De ce rozmarinul este mai bun gătit decât crud. Explicația științifică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Rozmarin   Foto: pixabay.com
Rozmarin Foto: pixabay.com

Rozmarinul este o plantă aromatică cu multiple beneficii și utilizări. Una este în gastronomie.

Rozmarinul este înrudit cu busuiocul, lavandă, salvia și mirtul. Planta oferă o aromă aparte mâncărurilor.

”Rozmarinul în stare proaspătă are o aromă neplăcută? Frunzele de rozmarin, în stare proaspătă, au un gust deranjant din cauza intensității aromelor, din acest motiv ele trebuie gătite împreună cu alimentele pentru a dispersa aromele în întregul preparat. Așadar, curățați frunzele și tăiați-le înainte de a le folosi la cuptor sau adăugați-le timpuriu atunci când gătiți pe foc”, explică Dan Vodnar profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Beneficii sunt și în urma folosirii uleiului de rozmarin. Dintre acestea amintim:

* ajută la creșterea părului - studiile au constatat că poate fi adjuvant în tratamentul afecțiunii numită alopecia androgenetică, ameliorând în același timp mâncărimea scalpului.

* îmbunătățește concentrarea - se crede că uleiul de rozmarin ajută la îmbunătățirea nivelului de gândire, concentrare și memorie datorită faptului că ajută la prevenirea descompunerii substanței chimice a creierului, acetilcolina.

* sprijină circulația sănătoasă - se crede că uleiul de rozmarin atunci când este masat poate crea o senzație de căldură care poate ajuta la susținerea unei circulații sănătoase.

* îmbunătățește starea de spirit – într-un studiu, atunci când 35 de persoane sănătoase au aplicat ulei de rozmarin diluat pe pielea lor s-au simțit mai alerte, mai energice și mai vesele, și asta la doar 20 de minute după aplicare!

Uleiul de rozmarin are un efect anti-țânțari foarte eficient. Planta este bună și în supe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel