Uleiul de rozmarin, beneficii ULUITOARE: memorie, circulație, dureri. Cum se folosește

Dana Lascu |
Data publicării:
Uleiul de rozmarin are numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pexels
Uleiul de rozmarin are numeroase beneficii pentru sănătate. Foto: Pexels

Cei mai mulți dintre noi suntem obișnuiți să punem o crenguță sau două de rozmarin la mâncărurile care conțin carne de porc sau de miel, dar, în afară de faptul că planta dă o aromă specială mâncărurilor, uleiul esențial de rozmarin are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care: 

Uleiul esențial de rozmarin este fabricat din arbustul de rozmarin (Rosmarinus officinalis), care este veșnic verde și se caracterizează prin frunzele asemănătoare acelor de pin.

Rozmarinul este înrudit cu busuiocul, lavandă, salvia și mirtul, deoarece arbustul din care provine face parte din familia mentelor.

Uleiul esențial de rozmarin are o istorie lungă și bogată, fiind folosit încă din Grecia Antică. Se redea că ajută la îmbunătățirea memoriei, iar cărturarii purtau coroane de rozmarin din cauza asta. De altfel rozmarinul era și ars va ofrandă adusă Zeilor, iar egiptenii își onorau persoanele dragi decedate punând o crenguță verde de rozmarin cu ei în mormânt. 

În secolul 16, rozmarinul era folosit în diverse amestecuri medicinale pentru că se credea că elimin bacteriile periculoase, ajută digestia și ameliorează durerea.

Uleiul de rozmarin, beneficii

Uleiul de rozmarin are proprietăți antioxidante și calmante. Ca urmare, există o mulțime de avantaje în utilizarea acestuia, inclusiv următoarele:

1) Ajută la creșterea părului - Studiile au constatat că poate fi adjuvant în tratamentul afecțiunii numită alopecia androgenetică, ameliorând în același timp mâncărimea scalpului.

2) Îmbunătățește concentrarea - se crede că uleiul de rozmarin ajută la îmbunătățirea nivelului de gândire, concentrare și memorie datorită faptului că ajută la prevenirea descompunerii substanței chimice a creierului, acetilcolina.

3) Sprijină circulația sănătoasă - se crede că uleiul de rozmarin atunci când este masat poate crea o senzație de căldură care poate ajuta la susținerea unei circulații sănătoase.

4) Îmbunătățește starea de spirit – într-un studiu, atunci când 35 de persoane sănătoase au aplicat ulei de rozmarin diluat pe pielea lor s-au simțit mai alerte, mai energice și mai vesele, și asta la doar 20 de minute după aplicare!

Cum se folosește

Masaj: Diluați 5 picături de ulei de rozmarin cu 10 ml de ulei de bază și masați ușor în piele. Catifelează pielea, ameliorează durerile musclare și de cap. 

Baie: Faceți o baie caldă și adăugați 5-10 picături de ulei de rozmarin. Apoi relaxați-vă în apa caldă cel puțin 10-15 minute, ca aroma să funcționeze. 

Aromaterapie: Puneți 5-10 picături într-un difuzor de arome și inspirați mirosul bogat care relaxează și ameliorează durerile de cap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel