De ce să nu folosiți parfumuri când stați la soare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dacă stai la soare și 15 minute organismul produce suficientă vitamina D cât pentru toată ziua. Foto: Pixabay
Dacă stai la soare și 15 minute organismul produce suficientă vitamina D cât pentru toată ziua. Foto: Pixabay

Dematologul Mara Mihai recomandă ca atunci când stăm la soare să nu folosim parfumuri pe bază de uleiuri esențiale.

Dermatologul Mara Mihai a explicat, la un post TV, să fim atenți când facem plajă ce medicamente luăm înainte și ce cosmetice folosim. 

”Sunt persoane care urmează diferite tratamente, fie cu antibiotice, fie de tensiune, fie chiar suplimente cu vitamine și minerale și după expunere dezvoltă reacții. Câteva exemple ar fi antibioticele tetraciclină, vitamina A, retinoizii, care determină o sensibilitate mai mare la soare și un risc mai mare de a dezvolta arsuri solare. 

Ceea ce aș vrea sa subliniez este folosirea unor produse cosmetice. Folosirea acelor parfumuri pe bază de uleiuri esențiale, care sunt foarte lăudate și care sunt folosite pe tegumentul unei persoane, în momentul în care se expun la soare, aceste uleiuri își modifică compoziția și devin alergenice. 

Marea majoritate a persoanelor, când se expun la radiații ultraviolete, suferă niște modificări la nivelul țesutului cutanat. Vorbim, in principal, de cele asupra țesutului conjunctiv, e ca atunci când noi ducem o bucată de plastic, o așezăm în flacără, normal că ea va fi modificată, va fi traumatizată. Același lucru se întâmplă și cu pielea noastră. Soarele și radiațiile ultraviolete pot duce la niște modificări genetice, modificări ale ADN-ului celular.

Chiar dacă nu conduc la apariția cancerului de piele, modifică funcția celulelor, le grăbește îmbătrânirea”, a afirmat dermatologul la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel