De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carne. Rezultatul te va uimi

Cătălina Burghelea / 06 apr 2021 / 08:38

Dacă ai cumpărat de la magazin o bucată de carne tare, ațoasă, greu de preparat, nu este cazul să o arunci. 

Nu trebuie să arunci carnea tare, pentru că există o soluție simplă și la îndemână pentru a-i reda frăgezimea. Acoper-o cu bicarbonat de sodiu și las-o la frigider timp de 3-5 ore.

Spală bine carnea de bicarbonat înainte să o gătești. Carnea va fi extre de moale, încât ți se va topi în gură!

Înmuierea scurtă a cărnii în bicarbonat de sodiu crește pH-ul de pe suprafața cărnii, ceea ce face mai dificilă legarea excesivă a proteinelor, menținând carnea fragedă atunci când este gătită. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy