De ce sângerează gingiile. Regula de AUR pentru dinți sănătoși

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
De ce sangereaza gingiile FOTO: Pexels @George Becker
De ce sangereaza gingiile FOTO: Pexels @George Becker

De ce sângerează gingiile? Sângerarea gingivală: cauze și metode de prevenție

Sângerarea gingivală afectează un procent mare din populație. Aceasta poate fi determinată de mai mulți factori, iar apariția ei necesită vizita la medicul stomatolog.

De ce sângerează gingiile?

De cele mai multe ori, sângerarea gingivală ascunde patologii stomatologice. Gingivita este cea mai comună cauză a sângerării gingiilor. Alte cauze sunt reprezentate de traumatismele gingivale, infecții ale dinților, afecțiuni endocrine, sistem imunitar scăzut și probleme de ocluzie dentară, precum mușcătura incorectă. Periajul agresiv reprezintă, de asemenea, o cauză a sângerărilor gingivale.

Medicamente care cauzează sângerare gingivală

O serie de medicamente pot determina sângerarea gingiilor. În această categorie intră substanțele anticoagulante și medicamentele folosite în reglarea tensiunii arteriale.

Regula de aur pentru dinți sănătoși

În general, respectarea regulilor de igienă ne ține departe de multe boli. Acest lucru se aplică și în cazul sănătății dinților. Igiena orală deficitară joacă un rol principal în apariția afecțiunilor dentare, printre care se numără și sângerarea gingivală. Medicii stomatologi recomandă spălarea corectă a dinților de două ori pe zi, dimineața și seara. Pentru cei care vor să fie și mai conștiincioși în această rutină, achiziționarea unui duș bucal poate fi de ajutor. Astfel, respectarea igienei orale va preveni apariția cariilor, a gingivitei și a altor afecțiuni stomatologice.

Sângerarea gingivală prevestește parodontoza?

În cazul în care sângerarea gingivală persistă perioade lungi de timp, iar vizita la medicul stomatolog este amânată, pot apărea complicații. Bacteriile din cavitatea orală se înmulțesc și pot cauza parodontopatii. Acestea sunt afecțiuni stomatologice grave, care necesită tratamente complexe și costisitoare, motiv pentru care prevenția lor este extrem de importantă.

Când este recomandată vizita le medicul stomatolog?

Vizita periodică la medicul stomatolog ar trebui să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi. Este recomandat consultul stomatologic la fiecare 6 luni, indiferent dacă apar sau nu simptomele unei afecțiuni. Totodată, vizita la medicul stomatolog devine și mai importantă odată ce apar probleme dentare.

Vezi și: Tratametul cu laser în afecțiunile gingivale. Dr Alexandru Melenti: Dinții frumoși pot ascunde o boală destul de gravă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel