De ce slăbesc oamenii care au cancer. Explicația științifică

Florina Pop |
Data publicării:
Cancerul
Cancerul

Cercetătorii au descoperit molecule specifice de grăsime care afectează metabolismul bolnavilor de cancer și duc la scăderi în greutate.

Cercetătorii de la Helmholtz Zentrum München au identificat molecule specifice de grăsime care afectează metabolismul în timpul cachexiei, un sindrom de pierdere a energiei legat de cancer caracterizat prin scăderea progresivă a masei musculare și a țesutului adipos.

Moleculele cu pricina pot funcționa ca biomarkeri timpurii ai cachexiei, permițând astfel potențiale dezvoltări noi în predicția, diagnosticul și tratamentul cachexiei. Acest sindrom afectează negativ calitatea vieții, reduce eficiența terapiilor anti-cancer și scurtează supraviețuirea pacienților cu cancer. Nu există deocamdată nicio terapie care să inverseze pierderea în greutate corporală asociată cu cachexia. Și nu se cunosc încă originile sindromului.

La aceste concluzii au ajuns după experimente pe șoareci. ”Din cauza lipsei unei singure terapii împotriva cachexiei, tratamentul trebuie inițiat cât mai curând posibil. Prin urmare, biomarkerii sunt necesari pentru a detecta pacienții cu risc de a dezvolta acest sindrom într-un stadiu incipient. Studiul nostru oferă potențialul de a utiliza lipide identificate ca biomarkeri de cachexie timpurie”, afirmă Maria Rohm, care a condus această cercetare împreună cu medicul Mauricio Berriel Diaz, se detaliază într-un comunicat al Centrului amintit.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel