Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Vitamina D, poreclită și „vitamina Soarelui”, pentru că organismul o produce doar când este expus la razele solare, promovează sensibilitatea la insulină, scăzând riscul de diabet de tip 2 l...
Beneficiile vitaminei D în promovarea sănătății osoase sunt deja binecunoscute. Un nou studiu, realizat în Brazilia, publicat ieri în revista „Menopause" a Societății Nord Americane de Menopauză, sugerează că vitamina D poate, de asemenea, să promoveze o sensibilitate crescută la insulină, reducând astfel nivelul de glucoză și riscul de apariție a diabetului de tip 2.
Alte studii recente au arătat o relație clară între vitamina D și controlul glicemic, sugerând că vitamina D crește sensibilitatea la insulină și îmbunătățește funcția celulelor beta-pancreatice. În studiul transversal publicat ieri în revista „Menopause" a Societății Nord Americane de Menopauză, care a implicat 680 de femei braziliene în vârste între 35 și 74 de ani, scopul a fost evaluarea posibilei asocieri între deficitul de vitamină D și creșterea glicemiei.
Dintre femeile intervievate, 24 (3,5%) au raportat că iau suplimente de vitamina D. Suplimentarea cu vitamina D s-a dovedit a fi asociată negativ cu niveluri ridicate de glucoză.
Dar nu vă repeziți să luați suplimente, pentru că expunerea obișnuită la soare a oferit, de asemenea, aceeași asociere, demonstrând că deficiențele vitaminei D sunt asociate cu niveluri ridicate ale glicemiei.
Rezultatele studiului apar în articolul intitulat „Nivelurile serice superioare ale vitaminei D sunt asociate cu niveluri scăzute ale glicemiei".
„Deși o relație de cauzalitate nu a fost dovedită, nivelurile scăzute de vitamina D pot juca un rol semnificativ în diabetul zaharat de tip 2", a arătat Dr. JoAnn Pinkerton, director executiv al Societății Nord Americane de Menopauză (The North American Menopause Society, prescurtat NAMS). Suplimentarea vitaminei D poate ajuta la îmbunătățirea controlului zahărului din sânge, dar sunt necesare studii de intervenție", a atras ea atenția într-un material dat publicității de societatea americană.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
De ce pe vremuri oamenii erau mai slabi și care este motivul pentru care ne îngrășăm chiar dacă nu prea mâncăm.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.