De ce vor ajunge săraci pensionarii din țara considerată ”motorul economic al Europei”

Adisa Codruț / 12 sep 2019 / 17:27

Numărul germanilor afectaţi de sărăcie la vârsta bătrâneţii va crește semnificativ în următoarele două decenii, arată un studiu.

Săraci, pensionarii, țara. ”Chiar dacă piaţa forţei de muncă va creşte, trebuie să ne aşteptăm şi la o extindere semnificativă a sărăciei în rândul persoanelor în vârstă, în următorii 20 de ani”, afirmă Christof Schiller, autorul principal al studiului comandat de Fundaţia Bertelsmann.

Numărul germanilor afectaţi de sărăcie la vârsta bătrâneţii ar urma să crească semnificativ, a avertizat joi, 12 septembrie, Institutul german de cercetări economice (DIW), care a calculat că în 2039 aproape 22% dintre pensionarii din Germania vor dispune de o sumă de sub 905 euro pe lună, relatează dpa, citată de Agerpres.

În Germania, sunt consideraţi săraci cei al căror venit lunar este cu 60% mai mic decât venitul median. Studiul estimează că până în 2039 circa 12% dintre pensionarii germani vor avea nevoie de sprijin suplimentar din partea statului pentru a-şi asigura cele necesare traiului. Cei mai afectaţi ar urma să fie pensionarii care trăiesc în landurile din est, unde procentajul celor care vor avea nevoie de acest sprijin s-ar putea dubla în următorii 20 de ani.

Motivele acestei creşteri a nivelului de sărăcie sunt nesiguranţa locurilor de muncă, numărul ridicat de contracte part-time, contractele pe perioade limitate şi întreruperea lucrului pentru creşterea copiilor.

Autorii studiului mai subliniază că este imperios necesar să se adopte o reformă a pensiilor şi să se stabilească o pensie de bază pentru a limita sărăcia în rândul vârstnicilor.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy