Deficiența de vitamina D și Parkinson, simptome grave ameliorate

Dana Lascu |
Data publicării:
Vitamina D
Vitamina D

Deficiența de vitamina D este larg răspândită la pacienții cu boală Parkinson. Rezultatele unui nou studiu sugerează că la pacienții cu simptome nonmotorii asociate Parkinson, administrarea de suplimente de vitamina D ar duce la ameliorarea stării.

Rolul vitaminei D în sănătatea oaselor este cunoscut de aproape un secol. Dar studii recente au arătat că vitamina D ar putea juca o rol împortant în sănătatea sistemului muscular, imun, endocrin și a celui nervos central. 

Într-un studiu publicat ieri în jurnalul Acta Neurologica Scandinavia, realizat pe 182 de pacienți cu boala Parkinson și 185 de pacienți sănătoși, pacienții cu boala Parkinson au avut niveluri semnificativ mai scăzute de vitamina D în sângele lor.

Le afectează somnul și duce la depresie și anxietate

De asemenea, pacienții cu un nivel mai scăzut de vitamina D au mai multe șanse să cadă și să aibă probleme de somn, depresie și anxietate, au constatat cercetătorii.

Rezultatele sugerează că suplimentarea cu vitamina D poate ajuta la tratarea simptomelor nonmotorii asociate cu boala Parkinson.

„Întrucât diverse simptome nonmotorii reprezintă o povară pentru indivizii cu boala Parkinson și pentru îngrijitorii lor, vitamina D ar putea fi o potențială terapie suplimentară pentru îmbunătățirea acestor simptome neglijate", a declarat autorul principal dr. Chun-Feng Liu, doctor în științe medicale, de la al doilea spital afiliat la Universitatea Soochow, din China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel