Demență, tratament pentru dispoziție și mobilitate

Dana Lascu |
Data publicării:
Bătrâni
Bătrâni

Pacienții cu demență au des probleme de dispoziție, cu stări schimbătoare și multă agitație. Apoi, o parte din mișcările pe care le fac nu mai sunt coordonate. Cercetătorii au realizat că un lucru simplu îmbunătățește atât dispoziția, cât și o parte din mobilitate.

Într-un studiu publicat în revista Geriatrics & Gerontology International, au fost analizate 51 de persoane care trăiesc cu demență, și care trăiesc internate în centrele comunitare unde se organizau mai multe activități. Subiecții au fost puși să asculte pentru o perioadă dată melodiile care cândva le plăceau.

Observațiile comportamentale ale unei astfel de intervenții muzicale au arătat, însă, o schimbare pozitivă a dispoziției și o scădere a agitației caracteristice bolilor reunite sub denumirea de demență. 

Participanții au demonstrat o creștere semnificativă a bucuriei, a privirii directe ochi în ochi, a mișcărilor ochilor, a angajării în conversații și a vocabularului, precum și o scădere a timpului în care dorm și a mișcărilor necontrolate și a dansului.

Pentru studiu, fiecare participant a ascultat muzica personalizată folosind căști, ceea ce a determinat interacțiunea socială între ei și / sau cercetătorii, în timp ce ascultau. După 20 de minute, participanții au fost lăsați să se întoarcă la activitățile obișnuite ale centrului și au fost observați timp de încă 20 de minute.

Experiment transformat în program național

„Rezultatele promițătoare ale acestei intervenții accesibile și semnificative au determinat echipa noastră să dezvolte un program de instruire online pentru personalul care lucrează în centre de îngrijire pe termen lung a persoanelor cu demență", a explicat autorul principal dr. Emily Ihara, de Universitatea George Mason.

„Inițiativa Mason Music & Memory Initiative (M3I) combină acest antrenament cu intervenția muzicală și va fi implementată în peste 100 de spitale Virginia în următorii trei ani", a continuat aceasta, se arată într-un material publicat de Wiley, una dintre cele mai mari și mai valoroase colecții online de reviste, cărți și resurse de cercetare, care acoperă științele vieții, ale sănătății, cele sociale și fizice.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel