Depresie perinatală, risc mai mare pentru soțiile militarilor

Soțiile militarilor se confruntă cu un risc mai mare de a dezvolta depresie perinatală
Soțiile militarilor se confruntă cu un risc mai mare de a dezvolta depresie perinatală

Soțiile militarilor se confruntă cu un risc mai mare de a dezvolta depresie perinatală, arată o nouă analiză a cercetătorilor de la Universitatea Anglia Ruskin. Femeile ale căror parteneri sunt în misiuni militare, departe de casă, prezintă un risc mai mare de a a avea probleme psihologice, inclusiv boli mintale pe parcursul sarcinii.

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetări Sociale Militare (VFI) din cadrul Universității Anglia Ruskin au constatat că soțiile militarilor care sunt gravide raportează mai multe simptome depresive în toate etapele sarcinii și în toate etapele deplasării partenerului în misiuni. Lipsa soțului este asociată cu izolarea socială și creșterea anxietății și stresului gravidei, ceea ce duce la un risc mai mare de depresie perinatală. Acest lucru poate fi exacerbat de stresul părinților singuri pe durata plecării partenerului și de abordarea schimbării ulterioare a vieții de familie și a rolurilor părinților după întoarcerea de la serviciu a partenerului.

,,Femeile care au un partener angajat al armatei nu numai că trebuie să se ocupe de sarcină și de cerințele suplimentare pe care aceasta le presupune, dar ele pot fi foarte îngrijorate de bunăstarea partenerului lor. Dovezile pe care le-am găsit indică faptul că sprijinul social este un factor important de protecție pentru soțiile militarilor în perioada perinatală, ceea ce poate fi deosebit de important pentru reducerea anxietății”, a declarat dr. Lauren Godier-McBard, autorul principal al studiului, potrivit Science Daily.com.

Depresia nediagnosticată și netratată în rândul femeilor gravide este una dintre cele mai frecvente și mai costisitoare complicații legate de sarcină în Statele Unite, potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Aproximativ 50 la sută dintre femeile cu depresie perinatală sunt nediagnosticate și netratate. Acest lucru poate împiedica legătura și atașamentul sănătos, poate denatura o percepție a mamei despre comportamentul copilului ei și poate afecta capacitatea ei de a-și păstra copilul în siguranță, au descoperit cercetătorii.

Potrivit unui studiu, prezentat de DC Medical, între 15% și 20% dintre proaspetele mămici sunt afectate de depresie în timpul sarcinii sau în anul de după naștere, o problemă numită acum „depresie perinatală".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel