Deshidratarea cronică, la ce pericole te expui când nu bei suficientă apă

Consumul insuficient de lichide poate provoca o serie de simptome neplăcute. Iată care sunt pericolele deshidratării cronice.

Apa este unul dintre elementele esențiale pentru sănătate iar deshidratarea cronică poate avea un impact semnificativ asupra stării tale de bine. În plus, nu am supraviețui mult timp fără hidratare. Apa reprezintă aproximativ trei sferturi din greutatea noastră corporală; pe care o obținem prin fluidele pe care le bem și din alimente, în special fructe și legume, notează University Health News. 

În teorie, deshidratarea cronică ar trebui să fie evitată datorită senzației de sete, care se lovește când creierul simte că nu ai băut suficientă apă. Acest declanșator corectiv se bazează pe detectoare sensibile la nivelul întregului corp care sunt legate de căile neuronale către creier. Ar trebui să se activeze dacă ai doar cu câteva sute de mililitri mai puțin de apă.

Cât afectează deshidratarea cronică organismul

Deshidratarea cronică are impact asupra performanței fizice.

Dacă urmezi un sport de rezistență de mare intensitate, în special pe vreme caldă, pierzi cantități mari de lichide corporale prin transpirație. Dacă nu completați ceea ce pierdeți, performanța fizică poate scădea. Este posibil să observați că rezistența este mai mică și simțiți că trebuie să lucrați mai mult decât de obicei. Motivația . poate fi afectată și este posibil să vă confruntați cu oboseală. Deshidratarea poate persista câteva ore după ce te-ai implicat într-o activitate fizică riguroasă și poate fi mai rău dacă ai început din nou să faci sport după o perioadă de sedentarism sau dacă nu ești aclimatizat la vremea caldă. De asemenea, copiii sunt vulnerabili la deshidratare în timpul activitățiilor fizice, deoarece nu pot recunoaște setea.

Deshidratarea cronică îți afectează creierul.

Deshidratarea cronică - chiar dacă este ușoară - vă poate afecta starea de spirit. Capacitatea de concentrare, nivelul de alertă și memoria pe termen scurt pot fi afectate în mod vizibil.
Deshidratarea cronică crește riscul de delir. Delirul este un atac cerebral acut din cauza unei probleme din organism care modifică starea mentală. Aceste stări includ neatenție, îndoială, incoerentă și / sau ilogică în vorbire și un nivel modificat de inconștiență (o persoană cu delir poate fi hiper-alertă sau somnolentă). Alte simptome includ noi probleme de memorie și tulburări emoționale. , care pot apărea ca frică, furie, anxietate, depresie, paranoia, iritabilitate sau euforie. Fizic, o persoană cu delir poate fi hiperactivă și foarte agitată - unii chiar au halucinații. Câțiva factori de bază pot provoca delir (de exemplu, având un anumit grad de deficiență cognitivă, având o deficiență senzorială, cum ar fi vedere sau auz deficitar.. O altă cauză comună este deshidratarea cronică.

Deshidratarea cronică provoacă probleme gastrointestinale.

Deshidratarea cronică este un factor major în constipație, deoarece scaunul absoarbe apa în tractul gastrointestinal și fără o cantitate suficientă de apă, digestia încetinește și scaunul devine dur. Studiile sugerează că, în special, consumul scăzut de lichide duce la constipație acută, iar persoanele în vârstă care beau insuficientă apă au mai mult decât dublul riscului de constipație. De asemenea, tulburările gastrointestinale pot duce la deshidratarea cronică din cauza diareei.

Deshidratarea cronică dăunează rinichilor.

Rinichii necesită apă pentru a filtra în mod corespunzător deșeurile din fluxul de sânge și a le excreta prin urină. Există o mulțime de dovezi care arată că nivelurile bune de hidratare sunt asociate cu un risc mai mic de infecții ale tractului urinar.

Deshidratarea cronică vă poate afecta inima.

Volumul de sânge poate fi scăzut prin deshidratarea cronică, iar deficitul rezultat înseamnă că inima trebuie să acționeze mai mult. De asemenea, sângele tău va reține mai mult sodiu dacă suferi dedeshidratare cronică. Cercetările sugerează că hidratarea bună este legată de un risc mai mic de boli de inimă și cheaguri de sânge.

Deshidratarea cronică provoacă dureri de cap.

Multe persoane suferă de dureri de cap cauzate de deshidratare, iar deshidratarea cronică poate declanșa migrene. Deși apa potabilă poate ajuta la ușurarea intensității unei dureri de cap cauzate de deshidratarea cronică, nu este clar dacă și consumul regulat mai mult ajută de fapt la prevenirea lor.

Deshidratarea cronică îți usucă pielea.

Pielea ta este de aproximativ 30 la sută de apă, iar conținutul său de apă este ceea ce o face să-și păstreze elasticitatea. Consumul suficient vă ajută pielea să rămână hidratată, dar nu vă va ajuta să evitați ridurile.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel